Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yeni pozisyon açmak riskli

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Bugünkü kapanış itibariyle de endekste trend direnci 66 bin seviyelerinde bulunuyor. Endeksin bu seviyenin üzerine bundan sonraki işlem gününde çıkması ve bu nokta üzerinde kapanış yapması satış baskısının azaltacağından ilk aşamada 66 bin 700 seviyesine doğru bir hareketlenme başlatabilir. Aksi durumda güç kaybı olacağından geri çekilme devam edecektir”

Borsanın bugünkü seyrine dikkat! Endeks ilk seansta gelen alımlarla 66 bin 393 puan seviyesinin üzerine çıktı. Ancak bu seviyenin üzerinde kalamaması borsada güç kaybını beraberinde getirdi ve borsa 65 bin seviyesinin altına kadar sarktı. Teknik açıdan borsanın bu hareketi olumsuz bir görüntü oluşmasına neden oldu. Zira teknik analiz der ki; yükselişin yeni alıcılarla birlikte desteklenmemesi sonucu gelen zayıflama endeksin ya da hissenin yükselişe başladığı noktanın altına gelmesine neden olabilir. Bugünkü seyir teknik analizin bu kuralını destekler nitelikte. Şimdi biraz daha dikkat!

Sonuç olarak; borsanın 66 bin seviyesinde bulunan trend direnç noktasının üzerinde kalamaması dünkü analizimizde belirttiğimiz gibi endekste güç kaybını beraberinde getirdi. Bu da endeksin 65 bin seviyesinin de altına sarkmasına neden oldu. Şimdi sırasıyla 64 bin 709 – 64 bin 288 ve 63 bin 486 destekleri var. Ancak önceki analizlerimizde sık sık belirtmiştim. Endeksin biran önce bugünkü kapanış itibariyle 100 günlük hareketli ortalama seviyesine denk gelen 66 bin 697 seviyesinin üzerine  çıkması şart. Bu gerçekleşmezse 200 günlük hareketli ortalama seviyesine kadar ilk aşamada birg eri çekilme riski var. Bu da yine bugünkü kapanış itibariyle 62 bin 35 puan seviyesine denk geliyor. Şu an için şunu belirtmekte fayda var; endekste 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine çıkılmadıkça satış baskısı azalmayacak. Bu sebeple yeni pozisyon açmak için kesinlikle endeksin düşüş trend çizgisinin hacimli kırarak 100 günlük ortalama seviyesinin üzerine çıkıp çıkmadığından emin olunmalı. Bunun dışında açılacak yeni pozisyonların en azından 62 binli seviyelere kadar risk taşıdığını belirtmek isterim.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / Yayın Yönetmeni
bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları