Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yeni pozisyon açmak için beklenmeli

Bigpara Haber

İşte bugün piyasaları bir aşağı bir yukarı yapan iki olay:

1 – “FED, bankalara doğrudan verdiği borçlar için kullandığı iskonto faiz oranını çeyrek puan artırarak, yüzde 0,75’e çıkardı…” 

Bu haberle içeride ve dışarıda dolar değer kazanmaya ve borsalar gerilemeye başladı

2- “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor`s Türkiye`nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu “BB”ye yükseltti”

Bu da içeride doların tekrar 1.5200 TL seviyelerin altına gerilemesini, borsanın 53 bin üzerine çıkmasını sağladı.

Bu haberler endeksin bugün hemen hemen 2 bin puanlık bir aralıkta hareket etmesine neden oldu. Teknik açıdan bakarsak; ilk seans kapanışını endeks, 49 bin 432 puandan başlattığı yükseliş trend çizgisinin altında taptı. Ancak ikinci seans gelen alımlar endeksin tekrar bu trend çizgisinin üzerinde kalmasını sağladı. Şimdi takip edilmesi gereken nokta endeksin bu yükseliş trend çizgisi üzerinde kalıp kalamayacağı. Bunun için bugünkü kapanış itibariyle ilk takip edilmesi gereken nokta 52 bin 462 seviyesi. Teknik açıdan şu anki görünüm itibariyle endekste bu nokta bir sonraki işlem gününün trend desteği konumunda. Bu seviyenin üzerinde kalındıkça yükselişin devamı beklenebilir. Bunun gerçekleşmesi endekste 53 bin 900 ve 54 bin 400 seviyelerinin ilk aşamada test edilmesini sağlayabilir. Aksi durumda yani yükseliş trend çizgisinin altına sarkılması durumunda endeks kısa vade de olsa aşağı yönlü bir seyir izleyecektir. Bu durumda 50 bin 667 seviyelerine kadar tekrar bir geri çekilme kademeli de olsa yaşanabilir.

Sonuç olarak; endeksin bugün ikinci seansta bir yükseliş yaşadığı gerçek. Ancak bu yükselişin gelen S&P haberinin etkisiyle olduğu unutulmamalı. Teknik olarak özellikle kısa vadeli indikatörler hala olumlu sinyal üretmiyor.Bu sebeple yeni pozisyon açmak için beklenmeli.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları