Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yeni bir yükseliş trendi mi başlıyor ?

İMKB`de 6 797 seviyesinde başlayan alım hareketi etkisini sürdürüyor. İMKB yeni bir yükseliş trendine mi girdi ? Yükseliş trendi için önemli noktalar?

Bigpara Haber



Tepki alımlarının etkili olduğu bir haftayı geride bıraktık. Endeks bu hafta içerisinde 9 723 – 8 345 seviyeleri arasında hareket ederken, haftayı 9 514 puandan tamamladı. 1 378 puanlık bir marj içerisinde hareket eden İMKB Bileşik Endeksi’nde 1 169 puanlık değer artışı gerçekleşti. İşlem hacminin geçen haftaya oranla azalma eğiliminde gerçekleştiği piyasada, kısa vadeli göstergeler ise alım pozisyonunu koruyor.

Endeks 3 Kasım tarihinde 14 933 seviyesinde başladığı düşüş trendini sürdürüyor. Piyasada yaşanan bu düşüş trendi kapsamında, 22 Ocak tarihinde 6 797 destek noktası üzerinde başlayan kısa vadeli tepki alımları etkisini sürdürüyor. Günlük olarak son üç gündür yükseliş eğiliminde bulunan işlem hacmi ile birlikte 9 640 seviyesinde bulunan direnç noktası test edildi. Haftayı bu direnç noktasının 226 puan altında tamamlayan endekste, tepki alımlarının yeni bir yükseliş trendine dönüşme çabası sürüyor.

Şu aşamada önemli olan diğer bir nokta ise 11 Ocak tarihinde 11 663 seviyesinde başlayan düşüş trendinin Regression bandı alındığında İMKB’nin bu bandın üst noktasını kırmakta olduğu görülüyor. Bu band 11 663 seviyesinde başlayan düşüş trendinin ortalama değerinin yüzde 20 üst noktasını temsil ediyor. Bu noktanın yukarı kırılması ise piyasada düşüş trendinin tamamlanarak yeni bir yükseliş trendinin başlayacağını onaylayacak olan en önemli etken. Regression bandının en önemli direnç noktası 9 850 seviyesinde geçerek endeks için önemli bir direnç noktasını temsil ediyor.

İMKB’nin 3 Kasım tarihinde başladığı düşüş trendinden kurtulması için 9 850 direnç noktası işlem hacminin desteği ile yukarı kırılmalı. 9 640 seviyesinde bulunan direnç noktasını test eden ancak bu seviyeyi yukarı kıracak güce ulaşamayan piyasada, 10 240 ve 11 500 hedef noktalarının test edilme potansiyeli korunuyor. Piyasada 9 350 seviyesi kısa vadeli destek konumunda bulunurken, 9 000 destek noktası stop loss noktası olmak üzere piyasada pozisyonların korunması uygun görülüyor.

Endekste 9 850 direnç noktasının yukarı kırılması yeni bir yükseliş trendinin başladığını gösteren en önemli etken olacak ve İMKB’nin de 3 aydır yaşadığı düşüş trendinden kurtulmasına ortam hazırlayacaktır. Bu nedenle direnç noktası yakından izlenerek bu seviyenin yukarı kırılması durumunda pozisyonların arttırılması teknik olarak uygun olacaktır.(tradecnet.com)(Saat:17.00)

Yazarın Diğer Yazıları