Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yeni bir trend oluşumu mu? Yoksa…

Yeni bir trend oluşumu mu? Yoksa…

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Endeksteki tepki alımının bir miktar daha devamı beklenebilir. Bunu n yanında 55 bin 262 - 55 bin 874 bandındaki boşluğun (gap) bugün dolduğu görülüyor. Teknik açıdan bu olumlu. Bugünkü tepki alımının devamı ise endekste trend direnci konumunda olan 56 bin 419 seviyesinin hacimli kırılmasına bağlı. Yani olası yükselişlerde bu noktaya gelinmesi durumunda bir miktar daha dikkat etmekte fayda var. Aşılırsa 57 bin 210 seviyelerine doğru bir hamle görebiliriz.”

Grafiğe dikkat! Borsa dün teknik anlamda son derece önemli bir nokta olarak gösterdiğimiz trend direncinin hemen üzerinde günü tamamladı. Ancak gün içerisinde borsa bu direnci aşmakta oldukça zorlandı. Bunun yanında olumlu olarak gelen Avrupa Merkez Bankası kaynaklı haberlere endeksin sınırlı tepki vermesi aklımızın bir yerinde olması gereken önemli bir nokta. Yine de teknik açıdan hem bir önceki gün boşluğun (gap) dolması hem de endeksin trend direncinin üzerinde günün tamamlaması olumlu olarak yorumlanmalı. Şimdi endeksin bugün için 56 bin 150 seviyesinin üzerinde kalıp kalmayacağı takip edilecek. Kalması, borsanın düşüş trend çizgisinin üzerinde ikinci kapanışı anlamına geliyor ki bu da yükselişin devamı açısından önemli.

Sonuç olarak; endeks trend direncinin üzerinde. Önemli bir indikatör olarak gördüğümüz MACD tetik çizgisine oldukça yaklaştı. Bu iki dip notun bize bugün için verdiği sinyal ilk aşamada 56 bin 808 ve sonrasında da 57 bin 54 seviyelerinin gün içiresinde görülebileceğini işaret ediyor. Bu seviyenin hemen üzerinde ise 57 bin 289 ve 57 bin 654 direnç seviyeleri bulunuyor.  Şu ana kadarki söylemlerimiz endekste yükseliş kanadının biraz daha ağır bastığına işaret ediyor. Ancak şunu ısrarla belirtmek istiyorum. Borsada dün yaşanan ve bugün de kısmen devam etmesini beklediğimiz yukarı hareketler tamamen tepki yükselişi niteliğinde. Bu sebeple özellikle direnç noktalarında gelebilecek kar satışlarına karşı dikkatli olunmalı. Burası önemli…  Olası geri çekilmelerde ise 54 bin 860 seviyesi önemli distek noktası konumunda.

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: twitter.com/MCobanAnaliz

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü

Yazarın Diğer Yazıları