Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yatay trend orta vadeli göstergeleri zayıflatmaya başladı

Endeksin 13 bin testlerinin ardından düşük işlem hacmiyle dar bir banttaki hareketi orta vadeli çıkış trendinin gücünü olumsuz etkilemeye başladı

Bigpara Haber
Endeks haftanın ilk işlem gününde yine düşük işlem hacmi ile dar bir bantta hareket ettikten sonra günü 34 puanlık kayıpla 12 bin 686`dan tamamladı. İşlem hacminin oldukça azalması destek noktalarının da dirençlerin de kırılmasını güçleştiriyor. Ancak 13 bin direncinin geçilememesinin ardından başlayan yatay orta vadeli göstergelerdeki çıkış trendinin gücünün zayıflamasına neden oluyor. Teknik olarak kısa vadeli göstergelerdeki düzeltme sinyalleri devam ediyor.

Aşırı satış bölgesine doğru düşüşünü sürdüren Stochastic`teki sat sinyali devam ediyor. Kısa vadede yeni pozisyon açmak için göstergenin aşırı satış bölgesine girmesini beklemek gerekiyor. Bu görüntü aynı vadedeki RSI ve CCI göstergelerinde de mevcut. Perşembe günü 9 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru kesen orta vadeli MACD göstergesinde 13 bin direncini geçme denemelerinin başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle satış baskısının yoğunlaşmaya başladığı görülüyor.

Endeksin haftanın ikinci işlem günü için destek noktaları 12 bin 500`deki psikolojik desteği ile 12 bin 455`teki kanal çizgisi. Kısa vadeli direnç noktaları ise 12 bin 703, 12 bin 761 ve 12 bin 846`da. Son kapanışını 5 günlük basit hareketli ortalamasının altında 10 günlük ortalaması ile aynı seviyeden yapan endekste destek noktalarına doğru düşük işlem hacmi ile geri çekilmelerde kısa vadeli pozisyonlar alınabilir. Direnç noktalarının yüksek işlem hacmi ile geçilmemesi durumlarda mevcut pozisyonlarda kar realizasyonuna gidilmeli. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları