Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yatay hareketin tamamlanması işlem hacmindeki artışa bağlı

Kısa vadeli göstergeler aşırı alım bölgesinden uzaklaşmaya başladı. Orta vadeli göstergeler ise aşırı alım bölgesinde ve al sinyalini sürdürüyor

Bigpara Haber
Seans içinde 12 bin 688`deki orta vadeli yükseliş trendinin üzerine çıkan ancak 13 binin üstünden gelen satışların etkisiyle gerileyen ve düşüşte 12 bin 476 desteğinde de tutunamayan endeks, cuma gününden sonra haftanın ilk gününü de kayıpla kapattı. İşlem hacminin endeksin 13 bin puana yükseldiği birinci seansın ilk bölümü ve geçen haftaki yükseliş günlerine oranla düşmesi endeksteki kısa-orta vadeli yükseliş trendinin gücünü henüz koruduğunu gösteriyor.
29 Mart`ta başlayan yükseliş trendi 26 Nisan`daki ivme kazanarak bir aylık trend çizgisinden uzaklaşmıştı. Endeks 4 gün süren bu çıkışının ardından 8 işlem günüdür yatay bir seyirle bu banda yaklaşmaya çalışıyor. 18 Eylül başlangıçlı yatay bandın arz çizgisi ile 12 bin 476`daki direnç seviyesinde devam eden bu yatay seyrin sonlanması için endeksin 29 Mart başlangıçlı yükseliş trendine doğruyani 11 bin 500`lü seviyelere doğru sert bir hareketle geri çekilmesi ve çıkışını buradan sürdürmesi veya 12 bin 13 bin arasında birkaç gün daha yatay seyretmesi beklenmeli. Geri çekilmelerde işlem hacimlerindeki azalmayı, olası yükselmede artışın desteklemesi gerekiyor.
Son kapanışla 12 bin 476`daki desteğinin dirence dönüşmesiyle birlikte, yeni destek noktaları 11 bin 610`daki uzun vadeli düşüş trendi ve bunun ardından 11 bin 535 oldu. Bunun ardından gelen 10 bin 893 desteğimiz ise aynı zamanda kısa vadede stop-loss noktamız. Direnç noktaları ise 12 bin 476,12 bin 688`de bulunan orta vadeli yükseliş trendinin arz çizgisi ve 13 bin 316 seviyeleri. Stop-loss noktasına dikkat etmek şartıyla bu seviyelerden alım denenebilir.
Kısa vadeli göstergeler aşırı alım bölgesinden uzaklaşmaya başlamasının yanı sıra sat sinyalini veriyor.Orta vadeli göstergeler ise aşırı alım bölgesinde buna karşılık al sinyalini sürdürüyor. (Tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları