Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Uzun vadeli pozisyonlar korunmalı, yeni pozisyon açmak için beklenmeli - 2

Bigpara Haber

Endeksin gün içerisinde 43 bin 500 seviyesinin altına sarkması olumsuz olmakla birlikte günün bu seviyenin üzerinde tamamlanması kısmen de olsa iyi. Ancak bugünkü sarkmayı gözardı etmemek lazım. Zira hatırlarsanız daha önceki analizlerimizde endekste 56 bin seviyesinin kademeli de olsa hedef olabileceğini belirtmiştik.  Ancak bu savımımızı da endeksin 43 bin 500 seviyesi üzerinde kalmasına bağlmıştık. Şimdi biraz daha temkinli olmakta fayda var. Çünkü 43 bin 500 destek noktası endeks açısından gerçekten önemli.  Bu seviyenin altına gelinmesi borsada satış hareketinin panikle birleşmesine neden olabilir. Bu durumda 42 bin 720 – 42 bin 400 seviyeleri ara destek noktası olmak üzere 41 bin 407 seviyesine kadar endeksin geri çekilme riski ortaya çıkacak. Bu sebeple özellikle bundan sonraki ilk işlem gününde endeksin 43 bin 500 seviyesi üzerinde kalıp kalmayacağı özellikle takip edilmeli. Üzerinde kalması durumunda ise yeniden ilk aşamada 45 bin 500’ler hedeflenebilir.

Bu anlatıklarımız çok kısa vadeli beklentiler. Şu konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Hatırlarsanız bir önceki analizimizin başlığında “Uzun vadeli pozisyonlar korunmalı, yeni pozisyon açmak için beklenmeli” ibaresini kullanmıştık. Endeks teknik açıdan hala yükseliş kanalı içerisinde hareket ediyor. Bugün olduğu gibi seansiçi hatta iylem günü bazında satışlar normal karşılanmalı. Ta ki satışlar kanal destek noktasına yaklaşana kadar. Zira endeksin 12 Mart 2009 tarihinde 22 bin 583 puandan başlattığı yükseliş kanalının içinde kaldığı sürece yükselişine inişli çıkışlı bir seyir izleyerek devam edecektir. Ancak bu kanalın alt bandının dışına çıkması borsada ciddi bir sorunun olduğuna işaret olabilir ki o zaman atışların hızlanarak devam etmesi ve yukarı yönlü trendin aşağı lönlü trende dönüşmesi kaçınılmaz olacak. Tekrar edelim; yükseliş kanalının destek ve direç noktaları endeksin gün kapanışına göre değişiklik gösteriyor. Bugünkü kapanış itibariyle bu kanalın destek noktası 39 bin 900, direnç noktası da 45 bin 750 seviyesinde bulunuyor. Bundan sonraki işlem gününde bu aralık içerisindeki hareket normal karşılanmalı.

İşte bu anlattıklarımız nedeniyle bir önceki analizimizde “Uzun vadeli pozisyonlar korunmalı, yeni pozisyon açmak için beklenmeli” ibaresini kullandık. Çünkü endeks hala yükseliş kanalında. Yeni pozisyon açmak için de kar satışlarının -kanal içinde kalmak şartıyla- destek noktalarında karşılanması beklenmeli. Ve en önemlisi uzun vade için endeksin bu kanal içerisinde hareketini sürdürüp sürdürmediği takip edilmeli. Dikkat ederseniz aynı başlığı tekrar kullandık...

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları