Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Trendin devamı artan işlemle ilk direncin geçilmesine bağlı

Haftanın son günü 2. seansta artan işlem hacmiyle yaşanan yükselişin devamı için endeksin yine yüksek işlem hacmiyle 11 bin 700`ü de geçmesi gerekiyor

Bigpara Haber
Perşembe günü seans içinde 10 bin 550 puana kadar geriledikten sonra 11 bin direncini geçmekte zorlanan endeks, cuma günü ikinci seansta olumlu haberlerle burayı geçti ve kapanışını 11 bin 635`teki kanal direnci ile hemen hemen aynı seviyede yaptı. Sıkışık bir seyrin izlendiği ilk seanstaki 135 trilyonluk işlem hacmi ikinci seanstaki yükselişte 472 trilyona ulaştı. Son kapanış ile endeks yeniden 5 günlük hareketli ortalamasının üstüne çıkarken salı günüden beri 10 günlük hareketli ortalamasının altında bulunuyor.

Endeksin kısa vadeli göstergelerindeki sat sinyali bu yükselişle beraber ortadan kalkarken 10 bin 500`ün de orta vadeli önemli bir destek olduğu onaylanmış oldu. Kısa vadeli stochastic göstergesi aşırı satış sınırından geri dönerek haftanın son günü 5 günlük ağırlıklı ortalamasını yukarı kesti ve bu vadede al sinyali oluşturdu. 19 Kasım`da zirve yaptıktan sonra gerilemeye başlayan ve 28 Kasım`da sat sinyali onaylanan CCI göstergesi, 29 Kasım`da dip yaptıktan sonar geri döndü ve -4 seviyesine ulaştı. Pazartesi bu seyrin devam etmesi durumunda bu göstergede de al sinyali oluşacak. CCI ile benzer bir trend izleyen RSI göstergesinde de yön yukarı döndü.

Çarşamba günü 5 günlük ortalamasını aşağı kesen orta vadeli MACD göstergesi düşüşünü sürdürüyor. Orta vadeli göstergelerin yaşanan sert düşüşle birlikte sat sinyali vermesinin ardından, endeksteki tepki alımlarıyla ortaya çıkan son yükselişe rağmen hala düzeltme yapmaması, yaşanan çıkışın henüz tepki karakteri taşımaktan kurtulamadığını gösteriyor.

İkinci seansta artan işlemle yaşanan çıkış ve kapanışın gün içi zirveden yapılması nedeniyle pazartesi günü alım ağırlıklı bir açılış yapılması ihtimali daha yüksek. Endeksin ilk direnç bölgesi, 11 bin 654`teki kanal direnci ile 11 bin 675`te bulunan 10 günlük basit hareketli ortalama aralığı. Bu ilk direnç bölgesinin yüksek işlemle geçilememesi durumunda ilkdesteklere doğru gevşeme yaşanabilir. Endeksin bu bölge üstündeki dirençleri 12 bin 263, 12 bin 584`teki kısa vadeli yükselen trend çizgisi ile 12 bin 648`deki kanalın arz çizgisinden oluşuyor. Destek noktaları ise 11 bin 501, 11 bin 100 ve 10 bin 991 ve 10 bin 642`de.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları