Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Trend oluşumundan bahsetmek zor

İMKB`de 6 977 seviyesinde başlayan tepki alımları etkisini sürdürsede teknik olarak bir yükseliş trendi oluşumundan bahsetmek oldukça zor görünüyor.

Bigpara Haber



6 797 seviyesinde başlayan kısa vadeli tepki alımları 9 138 direnç noktasında kar satışları ile karşılaşıyor. Piyasada yaşanan bu kar satışları, 8 350 seviyesinde destek bularak yatay bir seyre giriyor. Dün en düşük 8 376 destek noktasına kadar gerileyen İMKB Bileşik Endeksi günü 8 792 puandan tamamladı. Bu noktada dikkat çeken en önemli etken ise işlem hacminin son beş gündür daralma eğiliminde gerçekleşmesidir. Kısa vadeli göstergelerin alım pozisyonunu koruduğu piyasada, Bolinger Band ise yatay hareketlenmenin devam edeceğine işaret ediyor.

İMKB’de dünkü kapanış itibari ile oluşan 1 995 puanlık hareketin düşüş eğiliminin ardından oluşan bir tepki hareketi olduğu düşünülüyor. Bu noktada işlem hacminin son beş günlük daralma eğiliminde gerçekleşmesi ise piyasada oluşan talep daralmasına işaret ediyor. 7 günlük kısa vadeli hareketli ortalama noktasına da denk gelen 8 350 seviyesini yatay destek noktası olarak alan İMKB’de, 9 100 ise yatay direnç noktası konumunu koruyor.

Endekste 3 Kasım tarihinde 14 933 seviyesinde başlayan düşüş trendi devam ediyor. Piyasada 6 977 seviyesinde başlayan tepki alımları etkisini sürse de teknik olarak endeks hala düşüş trendi altında hareket ediyor. Piyasanın 6 977 seviyesi üzerinde gerçekleştirdiği hareket teknik bir trend oluşumu olarak yorumlanmıyor. Bu nedenle piyasada oluşan hareketlerde alım ve satım noktalarımız tepki oluşumunun hedef noktalarına göre ayarlanıyor. İMKB’nin düşüş trendi altında hareket ediyor ve şu aşamada tepki alımları yeteri oranda gerçekleşmiyor. Endekste teknik olarak bir yükseliş trendinden söz edilemeyişi ise piyasada sadece tepki hareketlerinin değerlendirilme gereğini ortaya çıkarıyor.

Piyasanın tepki hareketini sürdürmesi için 9 100 seviyesinde bulunan direnç noktası işlem hacminin desteği ile yukarı kırılmalı. Bu direnç noktasının yukarı kırılması durumunda 9 700 ve 10 000 seviyeleri hedef olmak üzere yaşanan yükseliş eğilimi devam edecektir. Yatırımcıların 9 100 direnç noktasının işlem hacminin desteği ile yukarı kırılması durumunda 9 700 ve 10 000 direnç noktaları hedef olmak üzere pozisyon almaları teknik olarak uygun görülüyor.(tradecnet.com)(Saat:17.00)

Yazarın Diğer Yazıları