Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Trend direncine ilk defa bu kadar yaklaşıldı

Bigpara Haber

Dünkü analizimizde hatırlarsanız endekste 36 bin seviyesinin hedeflenebileceğini belirtmiştik. Bufgünkü gerilemeye karşın bu beklentimiz hala devam ediyor. Zira endekste şu an için sürekli bir yükseliş yerine bugün olduğu gibi zaman zaman yaşanabilecek kar realizasyonlarını beklemek yanlış olmaz. Burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Grafikte orta vadeli bakıldığında kırmızı trend çizgisiyle gösterdiğimiz ve 1 Kasım 2007 tarihinde 58 bin 747 seviyesinden başlayan başlayan düşüş trendi var. Endeks o tarihten bu yana bu trend çizgisine ilk defa bu kadar yaklaştı. Teknik olarak borsada bugün yaşaan tedirginliği buna yorabiliriz. Şimdi dikkat! Bugünkü kapanış itibariyle endekste bu trendin direnç noktası bir sonraki işlem günü için 35 bin 644 seviyesinde bulunuyor. eğer endeks kuvvetli bir şekilde bu noktayı kırar ve bu nokta üzerinde hacimli kalırsa endekste 1.5 senelik bir trend değişiminden bahsetmek mümkün olacak. Bu da borsada yaklaşık 4 bin -  4 bin 500 puanlık bir yükseliş anlamına geliyor ki bu durumda endeksin 40 binelere ulaşması beklenebilir.

Ancak bu söylem tamamen endeksin bu trendin üzerine çıkmasına bağlı. Olumlu görüntüye rağmen birkaç deneme sonrasında bu trerdin kırılamaması endekste tam aksi bir etki yaratır. Güç kaybeden borsada bu trendin kırılamayacağı izleniminin oluşması olumlu görüntünün ortadan kalkmasına neden olabilir. Bu da aşağır yönlü bir trend oluşması riskini artıracaktır.

Sonuç olarak; endeksin kritik seviyelere oldukça yaklaştığını söyleyebiliriz. Yukarıda bahsettiğimiz trend direncinin üzerine çıkılması borsada 40 binele doğru kademeli de olsa bir hareket başlatabilir. aksi durumda 34 binlerin altına doğru bir geri çekilme riski var.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları