Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Trend direnci önemli

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlayalım: “Endeks hala düşüş trend çizgisi altında hareket ediyor. Yukarı hareketlerde bugünkü kapanış itibariyle 64 bin 709 seviyesinin üzerine çıkılmadıkça yükselişlerin tepki alımı niteliğinden öteye gitmesi zor. Bu sebeple olası yükselişlerde bu seviyeye dikkat.”

Borsaya 62 binli seviyelerden beklediğimiz tepki hareketi iki işlem gününde de devam etti. Dünkü analizimizde endeksin hala düşüş trend çizgisi altında bulunduğunu bunun için ise 64 bin 709 seviyesinin önemli bir nokta olduğunu belirtmiştim. Dikkat ederseniz endeks bugün 64 bin 903 seviyesine kadar yükseldi ancak bu noktayı aşamadı. Şimdi dikkat endeksin oldukça kritik bir noktada kapanış yapması önemli. Şimdi borsanın tekrar düşüş trend çizgisi üzerinde kalıp kalamayacağı takip edilmeli.

Sonuç olarak; borsa bugün oldukça kritik bir seviyede kapanış yaptı. Bundan sonraki işlem gününde düşüş trend çizgisi üzerinde kalıp kalamayacağı takip edilmeli. Kalması ve bu nokta üzerinde destek oluşturması endeks üzerindeki teknik anlamda satış baskısını azaltabilir. Bunun için ise borsanın 64 bin 800’lü seviyelerin üzerinde kalması şart. Bu gerçekleşirse 65 bin 65 seviyesi ilk hedef noktası olmak üzere 65 bin 928 puana kadar yükseliş beklenebilir. Aksi durumda yani 64 bin 700’lü seviyelerin üzerinde kalınamaması durumunda ilk aşamada 63 bin 486 noktasına kadar geri çekilme riski var.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / Yayın Yönetmeni
bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları