Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Trend direnci kırılabilir

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Günün 23 bin seviyesi üzerinde tamamlanması psikolojik açıdan az da olsa olumlu. Ancak teknik bağlamda endeksin hala düşüş trend çizgisinin olduğunu belirtmekte fayda var. Bu trenin üzerine çıkabilmesi için ise endeksin kesinlikle ilk aşamada 23 bin 320 seviyesindeki trend direncinin üzerine çıkması şart.”

Dikkat ederseniz borsa bugün dünkü kapanışa göre trend direnç seviyesi olan 23 bin 320 noktasının hemen altında (23 bin 315) günü tamamladı. Bu bağlamda endeksin hala düşüş trend çizgisinin altında hareket ettiğini söyleyebiliriz. Ancak gün içerisinde 23 bin 913 puana kadar yaşanan yükseliş bu trendin kıralabileceğine yönelik bir işareket olarak yorumlanır. Eğer endeks beklentilerimiz ölçüsünde düşüş trend çizgisinin üzerine çıkar ve bu seviyein üzerinde kalırsa borsada 23 bin 456 direncinin kırılması gündeme gelebilir. Bu nokta önemli. Olası yükselişlerde 23 bin 456 seviyesindeki direnç noktasının üzerine çıkılması borsada rahatlama ve beraberinde hafif toparlanma getirebilir. Bu da endeksi tekrar 23 bin 800 seviyesine kadar taşıyabilir. Bunlar olumlu senaryolar. Aksi durumda yani 23 bin seviyeinin altına gelinmesi durumunda borsada 22 bin 600 destek noktasına kadar tekrar endeksin çekilmesi beklenebilir.

Sonuç olarak; dolarda bugün yaşanan gerilem ve yurtdışı piyasalarında kapanış saatlerine doğru gelen sert alımlar endeksin düşüş trend çizgisinin üzerine çıkma olasılığını artırıyor. Bu bağlamda endekste 23 bin 456 ana direnç noktası olmak üzere 23 bin 800 – 24 bin seviyelerinin görülme şansı yüksek.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları