Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Trend desteği 66 bin 665 seviyesinde

Bigpara Haber

Önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “endeks yükseli kanalında. Bu kanalın destek noktası bugünkü kapanış itibariyle 66 bin 354 seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin altına inilmedikçe yukarı hareketlerin devamı beklenebilir. Kanal destek noktasının altına inilmesi durumunda 65 bin 171 seviyesi endekste önemli destek noktası konumunda bulunuyor. Yukarı hareketlerde ise 69 bin 725 ve 70 bin 54 seviyeleri ara direnç noktaları olmak üzere 70 bin 935 seviyesi de kanal direnci konumunda bulunuyor.”

Bugünkü seyre karşın borsada teknik görünüm açısından çok fazla değişiklik yok. Endeks yukarıda da belirttiğimiz gibi hala yükseliş kanalı içerisinde hareketini devam ettiriyor. Ancak az da olsa özellikle MACD göstergesi olumsuz sinyal veriyor. Dikkat ederseniz tetik çizgisinin üzerinde olmasına karşın yönünü aşağı çevirmek üzere. Bu noktayı göz ardı etmemekte fayda var.

Sonuç olarak; endeks yükseliş kanalı içerisindeki seyrini devam ettiriyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi yükseliş kanalının trend desteğinden uzaklık olası kar satışlarının sert olmasına neden olma riskini artırıyor. Ancak trend destek noktası üzerinde kaldıkça endeksteki yükseliş hareketinin devam etmesi beklenebilir. Bugünkü kapanış itibariyle trend destek noktası 66 bin 665 seviyesine çekildi.  Olası yukarı hareketlerde ise 69 bin 725 ve 70 bin 54 seviyeleri ara direnç noktaları olmak üzere 71 bin 200 seviyesi de kanal direnci konumunda bulunuyor.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları