Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Trend değişimi

Yedi işlem günü 9 000 seviyesinde bulunan destek noktası üzerinde sıkışık ve hacimsiz seanslar geçiren IMKB`de, yeni bir yön tayini hareketi başladı.

Bigpara Haber



Önemli Pivot noktaları ve Fibonacci zaman çizgileri baz alındığında, IMKB`nin 05 Ocak 2000 tarihinde kısa vadeli bir trend değişimi sürecine gireceği yönünde alınan sinyaller, 7 günlük Bollinger Bands`ın oldukca daralma eğiliminde bulunması ve hem zaman hem de fiyat üzerinde etkili olan olan ellipse göstergesinin piyasa ile birleşmesini endeksin bugün teknik formasyon içerisinde yukarı yönelmesine neden oldu.

Yaklaşık yedi iş günüdür 9 000 seviyesinde bulunan destek noktası üzerinde oldukca sıkışık ve hacimsiz seanslar geçiren IMKB`de, yeni bir yön tayini hareketi başladı. Kısa vadeli olarak 9 000 seviyesini destek noktası olarak alan piyasanın, bugün gerçekleştirdiği sert yükseliş hareketinde, 9 850 direnç noktası önemli bir seviyeyi oluşturuyor. Yukarıdaki grafikte net olarak görüldüğü gibi, endekste 03 Kasım 2000 tarihinde 14 933 seviyesinde başlayan satış hareketi, 7 109 desteğinde taban oluşturdu. 7 109 destek noktası ardından yaşanan hareketin tepki hareketi olduğu düşünülüyor. IMKB`de bugün birinci seansta yaşanan hareket, tepki hareketini yeni bir yükseliş trendine dönüştürme çabasıdır. Endeksin 9 850 direnç noktasını yukarı kırması ile birlikte, 11 500 ve 12 950 seviyeleri hedef noktası olmak üzere yaşanan yükseliş hareketi devam edecektir.(Saat:12.48)(tradecnet)

Yazarın Diğer Yazıları