Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Tepki yükselişi yaşanabilir

Üç günde 534 puan kaybeden endekste kısa vadeli göstergelerin aşırı satış bölgesine girmesi kısa vadeli tepki alımlarının başlayabileceğini gösteriyor

Bigpara Haber
Pazartesi gününden beri gerileyen endekste kısa vadeli göstergelerin aşırı satış bölgesine girmeye başlaması ile haftanın son iki gününde tepki yükselişi yaşanabilir. Alternatif piyasalardaki kısmi olumlu havayı, biraz da dün başlayan ve bugün de devam eden siyasetteki gelişmeler nedeniyle satın alamayan borsada bu hafta yüzde 5`i geçen kayıpta işlem hacmi de kademeli olarak düştü.

CCI, RSI ve stochastic gibi kısa vadeli teknik göstergeler sat sinyalini sürdürmekle birlikte stochastic`in çarşamba günü 18.94`e inerek aşırı satış bölgesine girmesi tepki alımlarının başlayabileceğini gösteriyor.

Çarşamba günü seans içinde 9 bin 394`e kadar gerileyerek orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisinin oluşturduğu desteği test eden endeks, tepki alımları ile yükselişi başlatacak para girişi olmaması durumunda, kısa vadeli göstergelerin aşırı satış bölgesinde dip yapıncaya kadar bu çizgiye paralel hareket etmesini beklemek gerekiyor.

2 Mayıs, 14 Mayıs, 19 Haziran`da bu kanalın talep çizgisini destek yapıp yukarı hareketlenen endeksin orta vadeli göstergelerinde belirgin bir sinyal yok. 17 Temmuz`da başlattığı çıkış ile al sinyali vermeye başlayan MACD göstergesi iki gündür yatay hareket ediyor.

Endeksin perşembe günü için destek noktaları 9 bin 361, 9 bin 50, 8 bin 694 ve 8 bin 634`te. Direnç noktaları ise 9 bin 867, 10 bin 34 ve 10 bin 200`de.

(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları