Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Tepki alımları ile 8 bin 992 direnci test edilebilir

Beklenen satışlarla 8 bin 260 puana kadar inen endeks orta vadeli kanal desteğinde tutundu. Cuma günü 8 bin 992 direncine doğru tepki çıkışı olabilir

Bigpara Haber
Yurtdışındaki gelişmelere bağlı olarak bir gün kapalı kalan borsada endeks açılışla birlikte beklenen satışların etkisiyle 9 bin puanın altına düştükten sonra seans içinde 8 bin 260 puana kadar geriledi. Orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisinde destek bulan endeks ikinci seansın sonlarına doğru gelen tepki alımlarıyla kapanışını 8 bin 466 puandan yaptı.

Sert çekilmeyle birlikte osilatörler aşırı satış bölgesine doğru gerilerken kısa vadeli teknik göstergeler sat sinyalini sürdürüyor. Ancak seans içinde test edilen kanal desteğinden gelen alımlar yarın için 8 bin 223`de bulunan bu desteğin güçlü olduğunu ve tepki alımlarıyla endeksin ilk direnç noktası olan8 bin 992 puanı test edebileceğini gösteriyor.

Belirsizliğin sürmesi yani alıcıların kararlı olmaması durumunda ilk destek ile 8 bin 550 puan arasında yatay hareket ihtimali daha yüksek. Orta vadeli göstergelerin satış sinyaline karşılık endeksin ilk destek noktasına doğru düşük işlem hacmi ile geri çekilmesi kısa vadede alım yönünde değerlendirilmeli. Bu desteğin kırılması durumunda endeks sert satışlarla 7 bin 429`a kadar gerileyebilir.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları