Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Tepki alımı ihtimaline karşın kısa vadeli satış baskısı sürüyor

Endeks son yükselişteki kazancının hepsini geri verdi. Kısa vadeli göstergeler aşırı satış bölgesinde olmasına rağmen dönüş sinyali henüz oluşmadı

Bigpara Haber
Çarşamba günü mali hisselerdeki yoğun satışlarla 12 bin 636 puana kadar gerileyen endeks 589 puanlık kayıpla 12 bin 758 puandan kapandı. İşlem hacminin az da olsa artmasının 13 bin desteğinde satıcıların ısrarından kaynaklandığı görülüyor. Aralık ayının son günlerinde başlattığı çıkış trendindeki kazancının hepsini geri veren endekste satış baskısının artması 7 bin 263, 15 bin 72 trendinin ilk önemli düzeltmesinin yapılabileceğine işaret ediyor. Son kapanışı ile 5, 10 ve 22 günlük ortalamalarının altında olan endekste 50 günlük ortalama 12 bin 117`de.

Teknik olarak kısa vadeli göstergeler aşırı satış bölgesinde olmasına rağmen henüz dönüş yönünde bir sinyal oluşturmadılar. Ancak orta vadeli destek noktalarına gelinmiş olması nedeniyle tepki alımları ile kısa vadeli bir düzeltme yapılabilir. Aroon up düşerken Aroon down yükselmeye başladı. Stochastic aşırı satış bölgesinde yatay hareketine devam ediyor. Pazartesi günü sat sinyali veren CCI düşüşünü sürdürüyor. Yükseliş trendi içindeki haftalık MACD göstergesi Ekim 2001 başından beri ilk geri döndü. Ancak bu orta vadeli göstergelerdeki çıkış sinyali henüz bozulmadı.

Endeksin çarşamba günü gün içi en düşük seviyesine yakın yaptığı kapanış nedeniyle perşembe gününe satış baskılı başlaması ihtimali daha yüksek. 12 bin 511 seviyesi endeksteki ilk ve en önemli destek noktası olarak görülüyor. Bu desteğin kırılması durumunda 50 günlük ortalamanın olduğu 12 bin 177 seviyesine kadar satışlar devam edebilir. Tepki alımlarında ilk direnç noktaları 12 bin 811, 13 bin 67 ve 22 günlük hareketli ortalamanın oluşturduğu 13 bin 379`da. 12 bin 500 desteğine dikkat ederek bu noktaya doğru açılışla birlikte yapılacak geri çekilmede kısa vadeli pozisyon alınabilir.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları