Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Temkinli olunmalı

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlayalım: “Şunu belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Endeksin şu anki şartlarda 53 bin 550 – 54 bin 110 seviyelerine kadar yükselmesi normal karşılanabilir. Dikkat ederseniz önceki analizlerimizde bu noktaların görülme şansının yüksek olduğunu rahatlıkla yazabilmiştik. Ancak bundan sonraki olası yukarı hareketlerde biraz daha temkinli olunması gerektiğini belirtmek isterim. Olumsuz bir haberde aşağı yönlü risk, çıkışta yaşanan kazancı geri alabilir.”

Borsa bugün beklentilerimiz doğrultusunda hareket etti. Geri çeklim hareketinde dün destek noktası olarak gösterdiğimiz 53 bin 550 seviyesinin altına sarktı ve 53 bin 270 – 53 bin 488 bandında oluşan boşluğu (gap) hemen hemen doldurdu. Bu hareket teknik anlamda olumlu. Dikkat ederseniz borsaya gerilemenin ardından 53 bin 281 puandan az da olsa tepki alımı geldi. Şimdi borsanın tekrar 53 bin 550 seviyesinin üzerinden kalıp kalmayacağı takip edilecek. Borsanın bu nokta üzerinde kalması önemli. Bunun başarırsa yükselişin daha önce de belirttiğimiz gibi 55 binleri zorlaması beklenebilir. Ancak bugünkü düşüş endeksin yukarı doğru harekette çok istekli olmadığını gösteriyor. Bu sebeple bu seviye özellikle takip edilmeli. Olası geri çekilmelerde ise şu an için 53 bin – 53 b.in 150 seviyesi oldukça kritik. Bu noktanın altında yapılacak kapanışlarda borsanın 52 bin 270 seviyesine kadar gerileme riski bulunuyor.

Sonuç olarak; teknik anlamda 53 bin 550 seviyesinin üzerinde kalınması yaklaşık 1000 – 1500 puanlık yeni bir yukarı hareket olasılığı doğurabilir. Ancak 53 bin 550 seviyesinin teyit edilmesi gerekiyor. Bu şu ana kadar sağlanmadı. Geri çekilmelerde bu seviyenin altında bulunan 53 bin – 53 bin 150 destek bandı oldukça önemli.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları