Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Temkinli olunmalı

Bigpara Haber

Borsa gün içerisinde oldukça önemli bir seviye olan 38 bin 700 destek noktasının altına sarktı. Günün bu seviye üzerinde tamamlanmasına karşın endeksin 38 bin 700 ana destek seviyesinin altına sarkması dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Bu sebeple dikkatli olunmalı ve borsanın bu seviye üzerinde kalıp kalamayacağı özellikle takip edilmeli.

Bu noktanın altına sarkılması durumunda ise 38 bin 500 seviyesi ara destek noktası olmak üzere 38 bin 200 seviyelerine doğru bir geri çekilme olasılığı hayli yüksek. Seans içinde 38 bin 200 seviyesine kadar gerilenmesi durumunda günün tekrar 38 bin 700 seviyesi üzerinde tamamlanıp tamamlanmayacağı takip edilmeli. Eğer gün tekrar bu seviyenin üzerinde tamamlanırsa tekrar 39 binlere doğru bir hareket beklenebilir. Ancak seans içi denemelerde bu seviyeye yaklaşıldıkça gelebilecek kar satışları borsanın 38 bin 200 destek seviyesinin altına sarkılma riskini de artıracaktır. Bu da ilk aşamada 38 bin seviyesi ara destek noktası olmak üzere 37 bin 500 ana destek noktasına kadar bir gerdi çekilmeyi beraberinde getirecek öneme sahip. Bu sebeple temkinli olunmalı ve 38 bin 700 seviyesi üzerinde kalıp kalınmayacağı özellikle takip edilmeli.

Olası yukarı hareketlerde ise 39 bin 500 seviyesi direnç noktası konumunda iken olası yükselişlerin tepki alımı niteliğinden çıkıp yeni bir yükseliş hareketine dönebilmesi için 39 bin 500 seviyesi hacimli kırılıp bu noktanın kuvvetli destek noktası haline gelmesi şart.

Yazarın Diğer Yazıları