Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Teknik görünüm oldukça bozuldu

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “. Teknik açıdan endeksin 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kalmasını olumlu olarak yorumlayabiliriz. Ancak endeksin hala düşüş trend çizgisinin altında hareket ettiği de gözardı edilmemeli.”

Endeks bugün teknik anlamda oldukça olumsuz bir görüntü verdi. 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin ardından 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin de altında sarkılması teknik anlamda ciddi bir uyarı olarak yorumlanmalı. Zira bugünkü kapanış itibariyle 65 bin 324 seviyesine denk gelen 200 günlük hareketli ortalama seviyesi endekste son derece önemli bir destek noktası konumunda idi.

Sonuç olarak; borsada teknik görünüm bir önceki güne nazaran ciddi anlamda bozuldu. Özellikle 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin altında yapılan kapanış endekste satış baskısının artmasına neden olabilir. Bunun yanında 65 bin 171 desteğinin de aşağı yönlü kırıldığı düşünülürse borsada bundan sonraki işlem günü için destek noktalarına biraz daha dikkat etmekte fayda var. Zira endeksin tekrar 65 bin seviyesinin üzerine çıkamaması borsada 62 bin  - 62 bin 500’lere doğru bir geri çekilmeyi beraberinde getirecek riske sahip. Bu da bugünkü kapanış itibariyle endeks bazında yüzde 3,8 oranında bir risk demek. Bu sebeple yeni pozisyon açmak için endeksin tekrar 200 günlük ortalama seviyesinin üzerine çıkması beklenmeli. Şu an için 64 bin 94 seviyesi ilk destek noktası olmak üzere 63 bin 346 seviyesi endeks açısından kuvvetli destek seviyesi konumunda bulunuyor.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr 

Yazarın Diğer Yazıları