Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Teknik görüntü olumsuz

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlasak: “Borsada teknik anlamda zayıf görüntü devam ediyor. Endeks bugün oldukça kritik destekleri (58 bin 960) test etmesi de dikkat çeken diğer bir unsur. Kısa vadeli indikatörlerin de olumlu görüntü vermemesi endeksin 57 bin 674 - 57 bin 481 desteklerini görme riskini artırıyor. Bu konuya dikkat.”

Borsanın bugünkü seyri hemen hemen bizim tahminlerimiz doğrultusunda gerçekleşti. Dikkat ederseniz endeks bugün en düşük 57 bin 654 seviyesini gördü ki dünkü analizimizde endeksin 57 bin 674 puana kadar gerileme riskinin hayli yüksek olduğunun altını çizmiştik. Peki endeks bu destek seviyesi üzerinde tutunabilecek mi?

Teknik olarak grafikten de takip edileceği gibi endeksin özellikle 59 bin 800 seviyesinin altına indiğinde yükseliş trend çizgisinin altına sarktığı görülüyor. Hatırlarsanız endeksin bu seviyenin altına indiği 5 Ağustos tarihinden itibaren daha dikkatli olunması gerektiğini belirtmiştim. Özellikle 59 bin 201 – 58 bin 967 seviyelerinin de altına inilmesi borsada olumsuz görüntünün biraz daha artmasına neden oldu. Bunun yanında trend dönüşlerinde oldukça güvendiğimiz MACD indikatöründe tetik çizgisinin aşağı yönlü kırılması da düşüş yönünde sinyalleri artırdı. Bunun yanında endeksin son 3 işlem günündeki düşüşü grafikte kırmızı trend çizgisiyle gösterilen aşağı yönlü trendi oluşturma riski var.

Sonuç olarak; dikkat ederseniz şu ana kadar ki teknik tablo tamamen olumsuz cümlelerle oluşturuldu. Yani endekste teknik anlamda görüntü hala olumsuz. Bu da aşağı yönlü riskin devam ettiği sonucunu çıkarıyor. Bu bağlamda destek noktalarına biraz daha önemsemek şart. Şu an için daha önce de belirttiğimiz gibi 57 bin 674 - 57 bin 481 seviyeleri endekste ilk destek noktaları. Endeksin kuvvetli olarak gösterdiğimiz bu noktalarda tutunma şansı çok kuvvetli olmamakla birlikte var. Ancak olası satışların devamı halinde 56 bin 658 – 56 bin 391 ve 55 bin 926 seviyeleri diğer destek noktaları konumunda. Endeksin destek noktalarında tutunması halinde ise satış baskısının azalması oluşmak üzere olan aşağı yönlü trend çizgisinin yukarı kırılmasına bağlı. Bu da bugünkü kapanış itibariyle 58 bin 425 trend direncinin kırılmasına bağlı. Dikkat!

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları