Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Taşıma amaçlı pozisyonlar için henüz erken

9 000 seviyesinde kısa vadeli bir direnç noktası bulunan piyasada şu aşamada günlük al-sat amaçlı pozisyonların dışında risk unsuru devam ediyor.

Bigpara Haber



Beklenen tepki alımları geldi. Pazartesi günü 10 170 seviyesinde başlayan sert düşüş hareketinin 6 800 seviyesinde önemli bir destek noktası olduğunu dün belirtmiştik. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım noktasında bulunmasına paralel olarak, kriz oluşumunun 6 800 desteği üzerinde tepki hareketi gerçekleştireceği beklentimiz gerçekleşti. En düşük 6 797 seviyesine kadar gerileyen İMKB Bileşik Endeksinde sert bir tepki hareketi etkili oldu.

Birinci seans içerisinde 7 979 - 6 797 seviyeleri arasında hareket enden endeks, seansı 7 946 puandan tamamladı. 765 puanlık sert bir yükseliş hareketinin yaşandığı piyasada oluşan işlem hacminin yükseliş eğiliminde bulunması ise tepki oluşumunun sağlıklı oluştuğunu gösteriyor.

Düşüş trendi bitti mi ?

3 Kasım tarihinde 14 933 seviyesinde başlayan kısa vadeli düşüş trendi hedef noktasında tepki hareketi gerçekleştirdi. Piyasanın bu destek noktası üzerinde gerçekleştirmesini beklediğimiz tepki hareketinin günlük al-sat fırsatından öte pozisyon taşıma amaçlı bir fırsat yarattığı yönünde şu aşamada teknik olarak bir şey söylemek için erken. Şu aşamada beş dalgalık düşüş trendinin son aşamasını yaşayan İMKB`de bu seviye üzerinde tepki hareketinin devam etmesi muhtemel. Ancak şunu belirtmekte fayda var ki "Endeks şu aşamada düşüş trendi altındaki seyrini sürdürüyor." Bu düşüş trendinin son zamanlarda oldukça sert bir şekilde gerçekleşmesi ise fiyatların direnç noktalarına uzaklaşmasını beraberinde getiriyor.

9 000 seviyesinde kısa vadeli önemli bir direnç noktası bulunan piyasada şu aşamada günlük al-sat taşıma amaçlı pozisyonların dışında risk unusu devam ediyor. Nitekim 1994 ve 1998 yıllarına baktığımızda ise İMKB`de sert dalgalı hareketlenmeler bu gibi kriz ortamlarında olağan unsurlar. Bu nedenle piyasada taşıma amaçlı pozisyonlar için henüz erken olduğu düşünülüyor.(tradecnet.com)(Saat:12.45)

Yazarın Diğer Yazıları