Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Takas avantajıyla yaşanan çıkışa rağmen göstergeler satışta

Endeks 2. seansta takas avantajı ile ortaya çıkan alımlarla 5 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasının hemen üstünde kapanış yaptı

Bigpara Haber
Haftanın ilk işlem gününde değer kaybeden endeks salı günü satış baskılı ilk seansın ardından ikinci seansta destek noktasında takas avantajının ortaya çıkardığı alımlarla yükselerek günü 246 puanlık artışla 11 bin 517 puandan kapattı. Geçen hafta perşembe günü kısa vadeli hareketli ortalamalarının altına inen endeks bu kapanış ile 3 ve 11 bin 508`de bulunan 5 günlük ağırlık hareketli ortalamasının hemen üstünde kapanış yaptı. İşlem hacmi ise ikinci seanstaki canlanma ile birlikte dünkü seviyesinin üstüne yükseldi.

Teknik olarak, kısa vadeli göstergelerdeki satış baskısının devam ettiği görülüyor. Ancak endeks takas avantajı ile 8 Şubat`ta ortaya çıkan kanalın direnç noktaları test edilebilir.Çarşamba günü işlem hacmiyle desteklenecek çıkışta kanalın denge noktası olan 11 bin 538 direncinin kırılması durumunda, 12 bin 27`deki kanalın arz çizgisi hedeflenerek kısa vadeli pozisyon alınabilir. Endeksin çarşamba günü için destek noktaları ise 11 bin 130 kanal desteği ile 10 bin 714`teki orta vadeli trend çizgisi .(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları