Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Taban çalışması başarılı olmazsa düşüş trendi hızlanabilir

Uzun vadeli düşüş trendini destek yapmaya çalışan endeks buranın kırılması durumunda ilk etapta sert satışlarla 7 bin 200`lere doğru gerileyebilir

Bigpara Haber
Endeks 7 Eylül`de başlayan ve 11 Eylül`de ABD`deki olayların ardından hızlanan düşüşünü perşembe günü de sürdürdü. Çarşamba günü yaşanan yükseliş hariç 8 işlem günü üst üste değer yitiren endeks perşembe günü de 247 puanlık kayıpla 7 bin 651 puana geriledi. Bu dönemde, endeksin seans içinde 6 bin 882 puana kadar gerilediği pazartesi günü en yüksek noktasına çıkan işlem hacmi ise kademeli olarak gerilemeyi sürdürüyor. İşlem hacminin azalmasıyla birlikte, aşırı satış bölgesine giren osilatörler endeksteki sıkışmayla birlikte bu bölgeden uzaklaşırken kısa ve orta vadeli göstergelerdeki sat sinyali devam ediyor.

Güç kaybeden Stochastic ve CCI göstergeleri al sinyalini sürdürürken MACD`den sonra RSI göstergesi de perşembe günü bir günlük aradan sonra yeniden sat sinyali vermeye başladı.
Çarşamba günü seans içinde 5 günlük hareketli ortalamasını test eden ancak bunun altında kapanış yapan endeks, perşembe günü seans içinde en yüksek nokta olarak 7 bin 954`te bulunan 5 günlük ortalamasına kadar yükselmesine rağmen burada tutunamadı. Aronn göstergesi aşağı trendin gücünü koruduğunu gösteriyor.

Haftanın son günü, 7 bin 260`taki orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisi endeksin ilk destek seviyesini oluşturuyor. Son kapanışını 7 bin 687`deki direncinin hemen altından yapan endeksin burayı geçememesi durumunda, desteğine doğru azalan işlem hacmi ile gerileyebilir.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları