Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Stop-loss kuralına dikkat edilmeli. Satış baskısı devam ediyor

Perşembe günü yüksek işlem hacmi ile 9.200`e kadar yükselen endeks sert satışlar nedeniyle bu seviyede tutunamadı. Kısa vadeli satış baskısı sürüyor

Bigpara Haber
Orta vadeli düşüş kanalının 26 Haziran`da test edilen talep çizgisini test eden endeksin buradan başlattığı yükselişin ardından alçalan üçgen formasyonu oluşturma çabası devam ediyor. Çarşamba kapanışı ile yaptığımız değerlendirmede gösterdiğimiz, bu formasyonun 9 bin 200`de bulunan arz çizgisini perşembe günü seans içinde test eden endeks, buradan gelen satışlarla geriledi ve kapanışını 8 bin 990`dan yaptı. Düşüş trendinin ardından oluşmaya başlanan bu formasyonun başarıya ulaşması durumunda, endeksteki düşüş devam edecek. Ancak perşembe günü işlem hacminin artmaya başlaması formasyonun başarısızlıkla da sonuçlanabileceğine işaret ediyor.

Kısa vadeli göstergelerin bekle sinyali vermeye devam etmesi nedeniyle haftanın son işlem gününde, dolar bazında 0.5 cent`e denk gelen tarihi destekle yaklaşık aynı noktada olan formasyonun 8 bin 538`deki destek çizgisine doğru geri çekilme devam edebilir. Desteklerin kırılması başlangıçta düşük işlem hacmiyle gerçekleşebilir. Ancak yükseliş için direnç noktalarının yüksek işlem hacmiyle gerçekleşmesi gerekiyor. Bunun için stop-loss kuralı dikkatli uygulanmalı. Yeni pozisyon almak için de hem işlem hacminin artması hem de alçalan üçgen formasyonunu başarısızlıkla sonuçlanmasını yani endeksin 9 bin 142 direncini yüksek işlem hacmi ile geçmesini beklemek gerekiyor. Haftanın son işlem günü için destek noktaları 8 bin 884, 8 bin 53 ve 8 bin 457. Direnç noktası ise 9 bin 142`de.

Yazarın Diğer Yazıları