Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Son yükselişle birlikte osilatörler yeniden aşırı alım bölgesinde

Geçen hafta yüzde 10`a aşan yükselişle birlikte osilatörlerin aşırı alım bölgesine girmesi kısa vadeli trendde düzeltme yapılabileceğini gösteriyor

Bigpara Haber
Endekste 8 Eylül`de başlayan çıkış trendi 12 Eylül`de kapanış bazındaki küçük geri çekilmenin ardından pazartesi günü de devam etti. Endeks 145 puanlık artışla 8 bin 577 puandan kapandı.

Seans içinde en düşük 8 bin 247 puanı gören endeksin, 8 bin 264`te bulunan 5 günlük hareketli ortalamasını destek yaptığı görülüyor. Bir haftadır devam eden kısa vadeli çıkış trendi ile aşırı alım bölgesine giren osilatörle geri dönmesine rağmen satış sinyali teyid edilmedi. Perşembe günü zirve yapan CCI indikatörü buradan geri dönerek başlattığı sat sinyalini sürdürüyor. Buna karşılık RSI ve orta vadeli göstergelerden MACD ise al sinyalini koruyor.

Cuma günü 100`e ulaşan Aroon Up göstergesi bugün geri dönerken Aroon down`ın henüz sıfıra ulaşmaması, alıcılardaki güç kaybına rağmen satıcıların endeksi aşağı çekecek kararlılığa henüz ulaşamadığını gösteriyor. Kapanış itibarıyla yaşanan yükselişe karşılık işlem hacminin azalması da bu görüntüyü destekliyor.

Teknik göstergeler, destek noktalarında tutunulamaması durumunda kar satışlarının artabileceğini gösteriyor. 50, 20 10 ve 5 günlük hareketli ortalamaları sırasıyla 8 bin 813, 7 bin 782, 7 bin 973 ve 8 bin 264`te bulunan endeksin salı günü için direnç noktaları; 8 bin 767`deki 11 Eylül`den sonraki düşüşün yüzde 61.8 fibonacci geri alma hedefi ve 9 bin 27`deki orta vadeli düşüş kanalının arz çizgisi. Destek noktaları ise 8 bin 437`deki kısa vadeli çıkış trendi çizgisi, 8 bin 50`deki son çıkışın yüzde 50 düzeltme hedefi ve geçen çarşamba günü yukarı kırılan 7 bin 897`deki kısa vadeli yatay bandın talep çizgisi.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları