Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Son tepki çıkışına rağmen endeks üstündeki satış baskısı sürüyor

Endeks cuma kapanışı ile 5 günlük hareketli ortalamasının üstüne çıkarken 7 bin 650 seviyesindeki uzun vadeli düşüş trendi en önemli direnç noktası

Bigpara Haber
Satış baskısı etkisini sürdürmesine rağmen endeks para piyasalarındaki iyimser gelişmelerin etkisiyle haftanın son günü 211 puanlık artışla 7 bin 625 puandan kapattı. İkinci seansta ilk seansa oranla artan işlem hacmiyle 7 bin 600 puanın üstünde yapılan kapanışa rağmen, perşembe günü yazımızda işaret ettiğimiz 7 bin 638 direnci geçilemedi.

Endeksin geçen hafta dip yapmasıyla birlikte aşırı satış bölgesinden yukarı denmeye başlayan osilatörlerin aşırı satış bölgesine yaklaşmaya başlaması işlem hacmi katlanarak artmadığı sürece ilk direncin kısa vadede geçilmesinin zor olduğunu gösteriyor. Aroon up göstergesinin son gün yeniden sıfır noktasına gerilemesi ise satış baskısının hala devam ettiğini gösteriyor.

Son kapanışını 5 günlük hareketli ortalamasının üstünde ancak kısa vadeli düşüş kanalının talep çizgisi ve uzun vadeli düşüş trendi çizgisinin hemen altında yapan endeksin, hafta başında 7 bin 400 ile 7 bin 660 arasındaki yatay bantta hareket etmesi ihtimali daha yüksek. Endeksin 7 bin 400/450 seviyesindeki ara desteğinin altında 7 bin 66`da orta vadeli düşüş kanalı desteği bulunuyor. İlk desteğin kısa vadeli ikinci desteğin ise kısa-orta vadeli pozisyonlar için stop-loss olarak kullanılması gerekiyor.

Para girişinin artması durumunda ise endeksin haftanın son günü test ettiği 7 bin 630/650 aralığındaki direncini test etmesi muhtemel. Endeksin bunun üstünde 7 bin 864`te ara direnci ve 9 bin 130`da geçen hafta rally ile aşağı kırdığı kanal direnci bulunuyor.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları