Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Şimdiki trend desteğimiz 42 bin 500 seviyesinde

Bigpara Haber

Öncelikle dünkü analizimizde ne söylemiştik, bir hatırlayalım: “47 bin  - 47 bin 200 bandının altına sarkılması durumunda ise 46 bin 700 en önemli destek noktası olacak. Bu seviyenin de altına gelinmesi endeksin içinde bulunduğu kanalın dışına çıkmasına neden olacaktır. Bu da 43 bin seviyelerine kadar geri çekilme riski doğuracak”

Yukarıdaki bu analizimiz kısman de olsa gerçekleşti. 47 bin 200 seviyesinin altına sarkan endeks çok sert bir şekilde, içinde bulunduğu kanalın alt bandının da dışına çıkarak 43 bin 291 puana kadar geriledi. Peki şimdi ne olacak?

Grafiği incelediğimizde endeksin içinde bulunduğu kanalın dışına çıkmasıyla bu kanalın hemen altında bir trend çizgisi olduğunu görüyoruz. Düşüşün devam etmesi durumunda işte bu trend çizgisi endeksin destek noktasını oluşturacak. Şu anki görünüm itibariyle de 42 bin 500 seviyesi bu trend çizgisinin destek noktasını oluşturuyor. Olası geri çekilmelerde bu seviyeden tepki alımlarının gelmesi muhtemel. Ancak bu gerçekleşse bile tam olarak borsada düşüşün dibi göründü demek için erken olabilir. Zira bunun için endeksin HACİMLİ bir şekilde bu seviye üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi şart. Bunun dışındaki her yükseliş yatırımcılar için bir risk oluşturacaktır. Satışların devamı ve 42 bin 500 seviyesinin aşağı kırılması durumunda ise 40 bin seviyesine kadar endeksin gerileme riski doğacaktır. Dikkat…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları