Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Şimdiki önemli destek 51 bin 71 seviyesinde

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “53 bin 300 destek noktasının çalışmama riskinin bir önceki günkü kapanışa göre biraz arttığını söylemekte fayda var. Başta da belirttiğimiz gibi bu desteğin çalışmaması 51 bin 251 puana kadar endeksi geri çekebilir. Şu an için özellikle kısa vadeli açılacak pozisyonlar için endeksin ciddi risk teşkil ettiğini belirtmekte fayda var. Dikkat!”

Borsa bugün yukarıdaki savımız doğrultusunda önemli bir seviye olarak gösterdiğimiz 53 bin 300 seviyesindeki destek noktasının altına çok sert bir şekilde geldi. Bu seviyenin altında 51 bin 251 seviyesine kadar kuvvetli bir destek noktasının olmadığını belirtmiştik. Borsa bugün en düşük 51 bin 89 puana kadar geriledi. Gün ise 51 bin 251 puan desteğinin üzerinde tamamlandı. Borsa şimdi bu seviyenin üzerinde kalma çabası içinde olacak ve bu bölgeyi tekrar kuvvetli destek noktası yapmaya çalışacak. Bunun için endeksin 51 bin 251 puanın üzerinde birkaç işlem gününde hacimli kapanışlar yapması şart. Bunu başarırsa yeniden ilk aşamada 52 bin seviyesinin üzerine hareketlenebilir. Aksi durumda yani 51 bin 251 ve özellikle 51 bin 71 destek seviyelerinin altına sarkılması endekste geri çekilmenin 50 bin 667 seviyesi ara destek noktası olmak üzere 50 bin 193 puana kadar devam etmesine neden olabilir. Bu sebeple şu an için endeksin özellikle 51 bin 71 seviyesindeki destek noktasının üzerinde kalıp kalmayacağı takip edilmeli.

Sonuç olarak; borsada bugün oldukça sert bir düşüş yaşandığı aşikar. Ancak bir noktayla dikkat çekmek istiyorum. Dikkat ederseniz İMKB son 1 yıl içerisinde en çok kazandıran borsalar arasında. Yani İMKB’nin düşüşü de yükselişi de diğer borsalardan ayrışıyor. Bu sebeple her ne kadar çok sert olsa da bu hafta yaşanan düşüş hareketini yukarıda bahsettiğimiz çok somut desteği olmadan yaşanan yükselişin kısa bir düzeltmesi olarak görmekte fayda var.  Zaten İMKB’nin bahar aylarına girenken yaşadığı dönemsel bir düzeltme hareketini hemen  hemen her sene yaşıyoruz. Bunun yanında bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. Her ne kadar ikili dip söylemi son dönemde iyice artsa da ikinci dip oluşumunu destekleyecek gelişmeler henüz olmadığını söylemek istiyorum. Bütün bunların yanında önümüzdeki hafta içerisinde endekse bir miktar tepki alımının geleceğini ancak alımların çok sert olmayacağını söyleyebilirim. Bu konuya özellikle dikkat!

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları