Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Şimdi biraz dikkat!

Bigpara Haber

Önceki analizlerimizi kısaca hatırlarsak: “Trend destek noktasının üzerinde kalındığı sürece orta vadeli olduğu gibi bu hafta için de borsada yönün yukarı olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda 63 bin 400 seviyesi endeksin bu hafta için hedef noktası olarak görülüyor”

Borsa tahminlerimiz doğrultusunda 63 bin 400 hedef noktasına bugün 63 bin 397 seviyesini görerek oldukça yaklaştı. Yani endeks için kısa vadeli hedef noktası olarak gösterdiğimiz noktayı bir nevi test etti. Hatırlarsanız bu hedefi koyarken endeksin bu noktaya ulaşması durumunda temkinli olunması gerektiğinin de altını çizmiştik. Zira yaşanan sert yükseliş endekste 60 bin 813 – 61 bin 434 bandında bir boşluk (gap) oluşturdu. Yükselişin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için bu aralıktaki boşluğun muhakkak dolması gerekiyor. kısa vadeli hedef noktasına da ulaşıldığı için artık biraz daha temkinli olunmalı. Bunun yanında kısa vadeli teknik göstergelere de dikkat! Şu anda aşırı alım bölgesinde bulunuyorlar.

Sonuç olarak; endekste kısa vadeli hedef noktasına ulaşılması, yükselişte 60 bin 813 – 61 bin 434 bandında oluşan gap ve özellikle kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesinde bulunması borsada yaşanması muhtemel kar satışlarının riskini artırıyor. Bu bağlamda 62 bin 294 ve 61 bin 310 seviyeleri trend destekleri olmak üzere ilk aşamada borsada 60 bin 950 – 60 bin 140 seviyelerine doğru bir geri çekilme riski var. Ancak olası yükselişin devamı halinde 63 bin 400 seviyesindeki kısa vadeli hedef noktasının aşılması durumunda yeni hedef noktası 66 bin 130 seviyesi olacaktır. Ancak yukarıda yaptığımız uyarıları dikkat almakta fayda var.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları