Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Şimdi biraz daha dikkat

Bigpara Haber

Siyasette artan tansiyona karşın yabancıların Türkiye`ye yönelik olumlu bakışı İMKB’nin günü 2007 senesinin rekor kapanışıyla tamamlamasını sağladı. Borsa 766 puanlık yükselişle 46 bin 105 puandan günü tamamlarken, hisse senetleri bu kapanışla ortalama olarak yüzde 1,69 oranında değer kazandı.

Bir önceki günkü analizimizde hatırlarsanız borsadaki bu hareketin “dönüş sinyali mi” olduğunu sorgulamış ve bunun için iki senaryo üretmiştik.

Analizimizde endeksin 45 bin 500 seviyesi üzerine çıkması ve bu noktayı destek noktası haline getirmesiyle yeniden 46 bin direncinin kırabileceğini belirtmiştik. Bugünkü hareketle bu ikinci senaryomuz gerçekleşmiş görünüyor. Ancak yazımızda 45 bin 500 – 45 bin 600 seviyelerinin çok ciddi şekilde destek noktası olmasının şart olduğuna dikkat çekip, şu an için “geri dönüş sinyali”dir demek için erken olduğunu söylemiştik.

Şimdi biraz daha dikkat… Zira endeks grafikte dikkat edilmesi gerektiğini belirttiğimiz trend direncini ikinci kez test ediyor. Bu denemesinde aşması lazım. Aştığı taktirde yukarı yönlü hareket 48 binlere kadar kademeli de olsa gidebilir. Özellikle 46 bin 200 – 46 bin 500 aralığı önemli. Bu banttan gelebilecek kar satışları burayı kuvvetli direnç noktası haline getirebilir ki bu da endeksin yeniden ilk aşamada 44 bin 500 – 45 bin’lere kadar gerileme riskini artırır.

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları