Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Sıkışıklık sert bir hareketin başlangıcı olabilir

Orta vadeli kanalın talep çizgisinde tutunmayı başaran endekste hareketli ortalamaların birbirine çok yaklaşması sert bir hareket sinyali

Bigpara Haber
Bugün 188 puanlık dar bir aralıkta hareket eden endeks günü 93 puanlık artışla kapatmasına rağmen işlem hacmi de azaldı. İki haftadır orta vadeli yükselen kanalın, talep çizgisi üzerinde hareket eden endeks, çarşamba günü bu kanaldan küçük bir sarkma ile hemen altındaki 10 bin 893 desteğini test ettikten sonra yeniden kanal içine döndü.

Endeksin 5 günlük hareketli ortalaması 11 bin 193, 10 günlük hareketli ortalaması 11 bin 172 ve 20 günlük hareketli ortalaması ise 11 bin 165`te. Ortalamaların birbirine bu kadar yakın olması ve son kapanışın bu seviyelere çok yakın olması, kısa vadede aşağı ya da yukarı sert bir hareket yaşanma olasılığını artırıyor. Günlük çubuğun boyunun çok fazla kısalması da bunu teyit ediyor.11 bin 435`te bulunan 50 günlük ortalama ilk direnç, 100 günlük ortalama olan 10 bin 896 ise ilk destek noktalarına yakın bulunuyor.

Orta vadeli göstergeler al, kısa vadeli teknik göstergeler sat sinyalini devam ettiriyor.
Pazartesi günü, 10 nisandan sonra ilk defa 9 günlük hareketli ortalamasını yukarı doğru kesen MACD dün gerileyerek bu ortalama ile aynı seviyeden kapandıktan sonra bugün yeniden yukarıya dönerek çıkış trendine devam ettiğini gösterdi.RSI ve CCIiki günlük sat sinyalinden sonra, bugün yeniden yukarı dönerek al sinyali vermeye başladılar. Buna karşılık kısa vadeli gösterge olan ve aşırı alım bölgesinden uzaklaşmaya devam eden Stochastic osilötörü sat sinyalini sürdürüyor.

Endeksin haftanın son günü için destek noktaları, 11 bin ve 10 bin 893. Yükseliş kanalının talep çizgisinin yarın için 10 bin 893 desteği ile aynı noktaya ulaşması burada alıcıların güçlü olduğunu gösteriyor. Bunun altında 10 bin 625`de bulunan uzun vadeli düşüş trendi çizgisinin oluşturduğu destek, son günlerdeki sıkışma nedeniyle aynı zamanda kısa vadede stop-loss noktası. Yarın için direnç noktaları ise 11 bin 390 ve 11 bin 535.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları