Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Sert hareketlenmeye dikkat !..

Bolinger Bandın daralma eğilimini hızlandırması, endekste yaşanması beklenen sert bir hareketlenmeye dikkat çekiyor

Bigpara Haber



22 Şubat tarihinde 6 797 seviyesinde başlayan alım hareketi, 9 723 direnç noktasını yukarı kıramayarak kar satışları ile karşılaşıyor. Kısa vadeli yatay bir oluşum ile gerçekleşen kar satışları, dün 8 560 seviyesinde bulunan destek noktasını aşağı kırdı. Bu destek noktası, 6 797 seviyesinde başlayan alım hareketinin destek noktasını oluşturuyordu. Teknik analiz teorileri doğrultusunda bu destek noktasının aşağı kırılması, İMKB Bileşik Endeksinde yeni bir satış hareketinin başlayacağına işaret ediyor.

Endeks gün içerisinde 8 501 – 8 290 seviyeleri arasında hareket ederken günü 8 366 puandan tamamladı. 211 puanlık dar bir bant içerisinde yaşanan satıcılı eğilimin ardından, 37 puanlık değer kaybı yaşandı. 8 560 seviyesinde bulunan destek noktasının aşağı kırılması ile birlikte endeksin önümüzdeki günlerde satış baskısı altında hareket etmesi bekleniyor.

8 000 ve 7 900 seviyelerinde destek noktaları bulunan İMKB’de oluşması beklenen geri çekilme hareketinin bu destek noktalarını test etmesi bekleniyor. Ayrıca Bolinger Bandın daralma eğilimini hızlandırması ise endekste yaşanması beklenen sert bir hareketlenmeye dikkat çekiyor.(tradecnet.com)(Saat:17.00)

Yazarın Diğer Yazıları