Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Sert hareket gelebilir

Kısa vadeli olarak sert bir hareket gerçekleştirmesini beklediğimiz İMKB`de, 10 974 desteğinin kırılmasının ardından oluşan satış baskısı artıyor.

Bigpara Haber



( Yukarıdaki grafikte endeksin 100 seanslık teknik formasyonu görülüyor )

IMKB`nin 11 663 seviyesinde bulunan yükseliş hareketinin zirve noktasını test edilmesinin ardından, yaşanan kar satışları devam ediyor. Piyasada yaşanan kar satışlarının, 23 Ocak tarihinde 10 974 desteğini aşağı kırması ise yükseliş trendinin tamamlanmasını onayladı. 10 974 desteğinin aşağı kırması ile birlikte IMKB`de 8 seanstır yükseliş trendinin destek noktası altında satış baskısı altında bir hareket yaşanıyor. Endekste yaşanan sekiz seanslık satış hareketinin teknik datalar oluşmaya başladıkça etkisini arttırması ise dikkat çeken önemli bir etken.

Endeks bu hafta içerisinde 11 480 - 10 617 seviyeleri arasında hareket ederken, haftayı 10 743 puandan tamamladı. 863 puanlık bir marj içerisinde dalgalanan endekste 658 puanlık değer kaybı oluştu. İşlem hacminin son üç haftanın en düşük seviyesinde gerçekleştiği endekste, haftalık göstergeler ise satış sinyalleri vermeye başladı.

Endeksin 23 Ocak seans açılışında test ettiği 10 617 seviyenin ardından destek noktası olarak aldığı nokta, bugün ikinci seansta 10 766 desteğinde geçiyordu. Endeks bu destek noktasını ikinci seansta artan satış baskısı ile aşağı kırdı. Bu destek noktasını aşağı kırmasının ardından geri çekilme hareketinin devam etmesi bekleniyor. IMKB`nin 10 974 seviyesinde bulunan trend desteğini aşağı kırmasının ardından destek noktası konumunda bulunan 10 624 seviyesi önemini koruyor. Endeksin 10 974 seviyesinde bulunan desteğini kırılması ile gerçekleşen işlem hacminin yüksek oranda gerçekleşmesi, piyasada satış hareketinin onaylanmasına neden oluyor. Göstergelerin satış pozisyonunda bulunması ve üst noktalarda direnç noktalarının yoğunlaşması ise piyasada yukarı hareketi engelleyen etkenler arasında yer alıyor.

Bolinger Bandın daralma eğiliminde bulunmasına paralel olarak sert bir hareket gerçekleştirmesini beklediğimiz IMKB`de bu hareketin aşağı yönde oluşacağına dair datalar giderek artıyor. Endeksin 10 624 seviyesinde bulunan destek noktası üzerinde tutunması oldukca zor. Bu destek noktası aşağı kırılarak, 10 350 ve ardından 9 850 destek noktalarına doğru olası geri çekilme hareketinin devam ediyor. Bu nedenle 10 974 destek noktasının kırılması ile kapatılmasını önerdiğimiz kısa vadeli pozisyonların ardından endekste yeni pozisyonların açılması teknik açıdan şu aşamada risk teşkil etmeye ediyor.(Saat:17.30)(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları