Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Seans içindeki düşüşte işlem hacminin artması olumsuz

Endekste beklentilerle gerçekleyen yükselişe rağmen kısa vadeli göstergelerdeki uyumsuzluk yeni bir trend yakalanması ihtimalini zayıflatıyor

Bigpara Haber
İki gün düşük işlem hacimli gerilemenin ardından endeks perşembe günü seans içinde 11 bin 968 puana kadar yükseldi. Ancak bu noktadan kanal direncinden gelen satışlarla kapanışını çarşamba kapanışının 274 puan üstünden 11 bin 621 puandan yaptı. İşlem hacmi kısa dönem ortalamalarının üstünde olmasına rağmen, bunun önemli bir kısmının gün içi zirveye ulaştıktan sonra gelen satışlar sırasında gerçekleşmiş olmasına dikkat edilmeli.

Teknik olarak kısa vadeli göstergelerdeki uyumsuzluk, endeksin bugünkü yükselişle birlikte yeni çıkış trendi yakalanması ihtimalini zayıflatıyor. Çarşamba günü aşırı alım bölgesinden geri dönerek sat sinyali veren stochastic göstergesi bu pozisyonunu koruyor. Ancak CCI ve RSI yeniden yukarı dönerek çıkış sinyali vermeye başladı. 4 Mart`ta 9 günlük ortalamasını yukarı geçerek al sinyali veren orta vadeli MACD göstergesinde aynı görüntü devam ediyor.

Haftanın son işlem günü için, endeksin destek noktaları 11 bin 588`deki kısa-orta vadeli yükseliş kanalının talep çizgisi ve 11 bin 378. Direnç noktaları ise 11 bin 900 ve 12 bin 12`de. Perşembe günü satış sırasında işlem hacminin önemli oranda artması nedeniyle endeksin cuma gününe dengeli bir düşüşle başlaması ihtimali yüksek. İkinci destek noktası kısa vadede stop-loss olarak kullanılmak üzere bu seviyeye doğru hacimsiz geri çekilmelerde pozisyon alınabilir. Perşembe günü beklentilerle12 bin seviyesine yaklaşırken arttığı görülen satışlar nedeniyle ilk direnç noktası olan 11 bin 900 seviyesinin geçilmesi ile birlikte kısa vadeli pozisyonlarda kademeli satış yapılabilir.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları