Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satışlar devam edebilir

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlayalım: “Sadece 3 işlem gününde endekste 3 bin 500 puan civarında yükseliş olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Bunun yanında 66 bin 393 direnci önemli bir seviye. Endeksin bu direnç noktasında zorlanması ve bu seviyeleri test etmesi durumunda 3 bin 500 puanlık yükselişin kar satışlarının bir miktar gelmesi beklenebilir. Bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. O da endeks yükselirken 63 bin 445 – 63 bin 667 ve 64 bin 903 – 65 bin 160 aralıklarında boşluk (gap) oluşturdu. Olası kar satışlarında öncelikle bu seviyelerin dolması beklenebilir.”

Borsa hemen hemen beklentimiz dahilinde hareket etti. Sert 3 bin 500 puanlık yükseliş ardından kar satışları… Ve daha da önemlisi 63 bin 445 – 63 bin 667 aralığındaki boşluğun (gap) hemen hemen dolması… Ancak bu derecede sert satışların gelmesi biraz kafaları karıştırdı. Bugünkü düşüşün en önemli göstergesi endeksin 61 bin957 seviyesinden başlatmaya çalıştığı yükseliş trendinin aşağı yönlü kırılması oldu. Bu borsada yükseliş hareketinin tepki yükselişinden öteye gitmediğini gösteriyor.

Sonuç olarak; borsa oluşturmaya çalıştığı yükseliş trendinin altına sarktı. Bunun yanında görünen o ki endeks kırmızı trend çizgisiyle gösterdiğimiz düşüş trend çizgisinin üzerine çıkmadıkça üzerindeki satış baskısı azalmayacak. Şu an için 66 bin 300 seviyesi bu kırmızıyla gösterdiğimiz trend çizgisinin direnç noktası konumunda. Endeksin bu seviyenin üzerine çıkmadıkça yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Olası geri çekilmelerde ise ilk aşamada 63 bin 445 – 63 bin 667 bandındaki boşluğun (gap) tamamen dolması beklenebilir. Bu seviyenin altında ise 62 bin 436 seviyesine kadar önemli destek noktası bulunmuyor. Dikkat!

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / Yayın Yönetmeni
bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları