Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satış sinyali teyit edildi. Endekste 7 bin 570 desteği önemli

Satış sinyallerinin teyit edilmesiyle birlikte 7 bin 570`te bulunan desteğin önemi arttı. Buranın aşağı kırılması satışların artmasına neden olabilir

Bigpara Haber
Haftanın son günü ikinci seansta Merkez Bankası`nın döviz piyasasına müdahalesi ile kısmen toparlanan endeks, 206 puanlık kayba rağmen kapanışını 7 bin 586`da bulunan ve hafta içinde önemli destek noktası olarak işaret ettiğimiz uzun vadeli düşüş trendi çizgisinin sadece 12 puan üstünde yaptı.

Osilatörlerin salı günü aşırı alım bölgesine girmesi ve kısa vadeli teknik göstergelerin sat sinyali vermesinin ardından hızlanan satışlarla başlayan düşüşle sat sinyalleri teyit edilmiş oldu. Endeks haftanın son gününde 7 bin 515 puana kadar gerilemesine rağmen kapanışını, 7 bin 586 desteğinin üstünde yapmayı başardı. Endeks bu kapanışı ile 5 ve 10 günlük hareketli ortalamalarını yeniden aşağı doğru kırarak satış baskısının arttığını bir başka açıdan da göstermiş oldu

Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra Devlet Bakanı Kemal Derviş`in ABD`de yaptığı basın toplantısı ve IMF tarafından yapılan açıklamalar zaten var olan satış baskısının haftaya daha da artmasına neden olacak gibi görünüyor. Endeksin pazartesi günü için 7 bin 570`te bululan desteği oldukça önemli. Uzun vadeli düşüş trendi çizgisinin oluşturduğu bu desteğin kırılması durumunda satışlar daha da artabilir.

Endeksin son kapanışının hemen altındaki bu çizginin altında 7 bin 317`de bir ara desteği ve satışların artması durumunda hafta içinde test edilebileceğini düşündüğümüz 6 bin 921`de orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisinin oluşturduğu bir başka önemli desteği bulunuyor. Daha önce kısa vadeli pozisyonlar için stop-loss noktası olarak gösterdiğimiz 7 bin 570`teki desteğin dışında 6 bin 921`de bulunan kanal desteğinin de orta vadeli pozisyonlar için stop/loss olarak kullanılması ve hiçbir durumda yeni pozisyon açılmaması gerekiyor. Endeksin düşüşlere vereceği olası tepkilerdeki direnç noktaları ise 7 bin 726 ve 7 bin 930 seviyesinde.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları