Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satış baskısıyla destekler test ediliyor

Endeks seans içinde 7 bin 263`e kadar gerileyerek kısa vadeli bandın talep çizgisinde destek bulurken kapanışa doğru gelen tepki alımlarıyla yükseldi

Bigpara Haber
ABD`nin Afganistan`a karşı başlattığı operasyon bonrası dünya borsaları ile paralel bir hareket sergileyen İstanbul Borsası, seans içinde 7 bin 263 puana kadar gerilemesine rağmen özellikle kapanışa doğru gelen alımların etkisiyle günü, cuma gününe oranla 100 puanlık kayıpla 7 bin 499 puandan kapattı. Hisse senetleri haftanın ilk gününde ortalama yüzde 1.31 oranında değer yitirirken işlem hacmi 142.4 trilyon lira düzeyinde oldu.

Endekste osilatörlerin 2 Ekim`de aşırı alım bölgesine girmesiyle başlayan satış baskısı devam ederken teknik göstergeler sat sinyali vermeye devam ediyor. 11 Eylül`deki saldırıların ardından İMKB 100 Endeksi`nde ortaya çıkan sert düşüşün ardından 7 bin 200/900 bandındaki sıkışıklık devam ediyor. Endeks bugün seans içinde 7 bin 263 puana kadar gerileyerek bu bandın talep çizgisini test etti.

Cuma günü 5 ve 10 günlük hareketli ortalamalarının altına inen endekste, haftanın ikinci günü için ilk direnç noktasını bu ortalamalara yakın seviyede 7 bin 568`de bulunan uzun vadeli düşüş trendi çizgisi oluşturuyor. Bunun üstünde 7 bin 687`de ara direnci bulunan endeksin kanal direnci ise 7 bin 908`de. Satış baskısının devam etmesi nedeni ile endeksin salı gününü 7 bin 280`deki ilk desteği ile 7 bin 568 direnci arasında geçirmesi ihtimali daha yüksek. 7 bin 280`deki kanal desteğinin artan işlem hacmi ile aşağı doğru kırılması durumunda endeks 6 bin 888`deki orta-uzun vadeli düşüş kanalının talep çizgisini test edebilir.
(tradecnet.com)


Yazarın Diğer Yazıları