Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satış baskısının sürmesiyle 8 bin 350/400 bandı test edilebilir

Sert satışlarla 9 bin 800/9 bin arasındaki desteklerini kıran endekste gevşemenin perşembe günü de devam etmesi ihtimali yüksek.

Bigpara Haber
Endekste cuma günü başlayan düşüş çarşamba günü de hızlanarak devam etti. 10 bin seviyesinin kırılması ile hareketli ortalamalarının altına inen endeks 9 bin 800 ile 9 arasındaki orta vadeli desteklerini de aşağı doğru kırdı. İşlem hacminin endeks ile negatif uyumsuzluğu satış baskısının devam ettiğini gösteriyor. Son üç günde endeksteki düşüşle beraber kademeli olarak artan işlem hacmi çarşamba günü 50 günlük ortalaması ile aynı seviyeye yükseldi.

Endekste kısa ve orta vadeli göstergeler sat sinyali veriyor. Osilatörlerin aşırı satışta olmasının yanı sıra kısa vadeli teknik göstergelerin dip seviyelerde olması zayıf da olsa tepki alımlarının yaşanabileceği seviyelere gelinebileceğini gösteriyor. Ancak satış baskısının devam etmesi nedeniyle endeksin yarın seans içinde 8 bin 350/400 bandını test etmesi ihtimali oldukça yüksek. Gerilemenin devam etmesi durumunda diğer destekler 7 bin 940, 7 bin 730 ve 7 bin 134`te.

Yarın için 8 bin 350/400 bandındaki desteğin güçlü olması, borsa dışı negatif etkenlerin belirleyici olmaması durumunda burada tepki alımlarının gelmesi veya satışların hız kesmesi nedeni ile burada bir süre yatay banda girilmesi gerektiğini gösteriyor. Tepki alımlarının para girişi ile birlikte gerçekleşmesi durumunda endeksin ilk direnci 9 bin 40 ve daha sonra fibonacci düzeltme noktası ile aynı noktada bulunan 9 bin 287`de. Bunun üstünde ise 9 bin 754 ara direnci ve 10 bin 45 seviyeleri var.


(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları