Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satış baskısı

9 099 desteğinde başlayan ve 11 663 seviyesine kadar devam eden yükseliş hareketinde, yüzde 28.14 gibi bir çıkış hareketi yaşandı.

Bigpara Haber



(Yukarıdaki grafikte endeksin 15 dakikalık verilerle hazırlanmış teknik fomasyonu görülüyor)

03 Ocak tarihinde 9 099 seviyesinde başlayan kısa vadeli yükseliş trendi, 11 550 seviyesinde bulunan yatay direnç noktasını kıracak güce ulaşamadı. Birinci seansın ortalarında 11 663 seviyesinde zirve noktası oluşturan endekste, gün içerisinde satış baskısı etkili oldu. Bu satış baskısı sonucunda, ikinci seans için 11 300 seviyesinde geçen yükseliş trendinin destek noktası aşağı kırıldı. Bu destek noktasının aşağı kırılması, IMKB`de yaşanan kısa vadeli yükseliş trendinin tamamlanmasına neden oldu. Ayrıca destek noktasının aşağı kırılması, teknik olarak bir pozisyon azaltma anlamını taşıyordu. 11 150 seviyesinde ara destek noktası bulunan IMKB`de bu destek noktasının aşağı kırılması ile birlikte kısa vadeli pozisyonların kapatılması uygun.




(Yukarıdaki grafikte endeksin günlük hazırlanmış teknik fomasyonu görülüyor)

9 099 desteğinde başlayan ve 11 663 seviyesine kadar devam eden yükseliş hareketinde, kısa vadeli olarak yüzde 28.14 gibi bir çıkış hareketi yaşandı. 11 550 seviyesinde bulunan yatay direnç noktasını kırmakta zorlanan piyasada, elde edilen karların korunması önemli bir etken teşkil ediyor. Yukarıda bulunan grafiktede görüldüğü gibi yükseliş hareketi, Bolinger Bandın üst kanadına dayandı. Ayrıca kısa vadeli göstergelerin (Özellikle CCI ve Stoch Slow Custom) aşırı alım noktası üzerinde aşağı harekete başlası. Bu oluşumlar teknik olarak, IMKB`de oluşması beklenen kısa vadeli bir düzeltme hareketine dikkat çekiyor.

Teknik olarak satış yönünde sinyaller oluşan piyasada, 11 300 desteğinin aşağı kırılması ile azaltılması önerilen pozisyonların, 11 150 desteğinin kırılması ile kapatılması uygun. Endeksin 11 150 destek noktasını aşağı kırması ise ilk etepta 10 500 destek noktası olmak üzere düzelme hareketinin etkili olmasına neden olcaktır. Ayrıca 11 550 direnç noktası yukarı kırılmadan yatırımcıların yeni pozisyon açmaları, teknik olarak oldukca yüksek risk teşkil ediyor.(Saat:16.45)(tradecnet)

Yazarın Diğer Yazıları