Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satış baskısı devam ediyor

Tepki alımlarının para girişiyle desteklenmemesi sonucunda eksik kalması satış baskısının daha hissedilir olmasına neden oluyor

Bigpara Haber
Tepki alımlarının zayıf gelişmesi nedeniyle dünkü yükselişe rağmen etkisi hissedilmeye başlayan satış baskısı ile endeks bugün (çarşamba) 117 puan kaybederek 7 bin 477 puandan kapandı.

Kısa vadeli teknik göstergeler üzerinde satış baskısı etkisini sürdürürken, osilatörlerin yeniden aşırı bölgesine yöneldiği görülüyor. Satış baskısının çok net olduğu geçen hafta sıfıra gerileyen Aroon up göstergesinin, tepki alımlarıyla beraber hafta başında başlattığı yükselişin 30 seviyesini aşamadan geri dönmesi satış baskısının arttığını teyit ediyor.

Cuma günü orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisinden gelen destekle başlattığı yükseliş salı günü 7 bin 757`deki kısa vadeli düşüş trendi çizgisinden dönen endeks çarşamba günü seans içinde üstüne çıkmasına rağmen kapanışını 5 günlük hareketli ortalaması ile aynı seviyeden yaptı. Bugün, dünkü yazımızda belirttiğimiz 7 bin 400`deki ara desteğini test eden endeksin perşembe günü için ilk destek noktası yine aynı seviye. Bunun altında 7 bin 128`de bulunan orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisi ise endeksin bu uzun-orta vadedeki en önemli ilk destek noktası olarak görülüyor. Endeksin perşembe günü için direnç noktaları ise 7 bin 695 ve 7 bin 933`te.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları