Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satış baskısı devam ediyor

Endeksin 345 puan kayıpla kaybetmesiyle birlikte satıcıların gücünü kaybetmeye başladığı ancak alıcıların tepki çıkışını başlatamadığı görülüyor

Bigpara Haber
Endeks 7 Eylül`de başlayan ve 11 Eylül`de ABD`deki olayların ardından hızlanan düşüşü devam ediyor. Haftanın son günü 345 puanlık kayıpla 7 bin 306 puana kadar gerileyen endeks seans içinde en düşük nokta olarak 7 bin 225 seviyesini gördü.

Endeks perşembe günü bahsettiğimiz gibi 7 bin 687 desteğinde tutunamayınca satışlarla 7 bin 200`lere kadar geriledi. Endeksin teknik göstergeleri satış pozisyonunda. Yılın en düşük noktasının görülmesi ile birlikte aşırı satış bölgesinden dönmeye başlayan osilatörler, bir tepki çıkışının gerçekleşmesi ihtimalini zayıflatıyor. Aroon down`nın 100 noktasınadn geri dönmeye başlaması satıcıların gücünün zayıflamaya başladığını gösterse de Aroon up`ın sıfırda yatay hareketini sürdürmesi endeksin yükselmek için alıcıların yeterince güçlü olmadığını gösteriyor.

Son kapanışını orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisinin hemen üstünden yapan endeksin pazartesi günü için ilk ve önemli desteği 7 bin 306 seviyesindeBuranın kırılması durumunda cuma günü olduğu gibi sert satışlarla aşağı hareket devam edebilir. Endeksin yukarı yönlü hareketinde dirençleri ise 8 bin 7 ve 9 bin 5`te.

(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları