Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satış baskısı devam ediyor. Dolar bazındaki destekler önemli

Salı günü 0.5 desteğine yaklaşan endeks tepki alımlarıyla kısmen toparlandı. Göstergelerin satışta olması nedeniyle bu desteğin altına sarkma olabilir

Bigpara Haber
Pazartesi günü sert satışları, 28 Haziran`da yukarı kırılan orta vadeli düşüş kanalının arz çizgisinin hemen karşılayan endeks salı günü seans içinde 8 bin 625`te bulunan bu desteğin altına sarkmasına rağmen kapanışını 8 bin 747`den yaptı.

Uzun vadeli destek konumundaki 0.5 cent`e doğru geri çekilmelerde tepki alımlarının arttığı gözlendi. Dün sat sinyali veren kısa vadeli indikatörlerin yanısıra orta vadeli göstergelerin de sat-bekle sinyali vermeye başlaması nedeniyle endeks üstündeki satış baskısının devam ettiği görülüyor.

Düşüşle birlikte işlem hacminin artması ve göstergelerdeki satış sinyalleri nedeniyle endeks çarşamba günü 0.5 cente doğru çekilmesini sürdürebilir. 8 bin 450-500`e denk gelen bu desteğin üstünde 8 bin 538`de orta vadeli düşüş kanalının arz çizgisinin oluşturduğu destek var. 0.5 cent desteği stop-loss olarak korunmalı.

Bu destek yüksek işlemle aşağı doğru kırılmadığı sürece kısa vadeli trade amaçlı pozisyon alınabilir. Orta vadede pozisyon almak için göstergelerdeki uyumsuzluğun sona ermesi ve endeksin yeniden 9 binin üstüne çıkmasını beklemekte fayda var.

Yazarın Diğer Yazıları