Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satış baskısı azaldı… Direnç noktalarına dikkat

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizde hatırlarsanız endeksin çok kısa vadeli yükseliş trendleri yaşadığını, bunun da özellikle küçük yatırımcı için tehlikeli bir dönem olduğunun altını çizmiştik. Grafik üzerinden de takip edeceğiniz gibi bu yükseliş trendlerini numarayla göstermiştik. Ve her yükseliş hareketinin bitiminden sonra gelen düşüş trendinin, endekste yükselişin başladığın noktanın da altına sarktığını belirtmiştim. Nitekim endeks son iki haftalık seyriyle bu analizimizi teyit etti.  Borsa 16 Haziranda 59 bin 840 seviyesinden başlattığı yükseliş trendinin geri dönüşünü 58 bin 846 seviyesine kadar devam ettirdi. Peki şimdiki teknik görünüm nasıl?

Endeksin son 4 işlem gününü grafikte ok işaretiyle gösterdiğimiz düşüş trend çizgisinin üzerinde tamamlaması olumlu. Bu en azından endeks üzerinde 64 bin 463 seviyesinden başlayan satış baskısının azalmasını sağladı. Bunun yanında endeksin 61 bin 123 seviyesindeki ara destek noktasının üzerinde tutunma isteği de kısmen olumlu…

Sonuç olarak; endeks düşüş trend çizgisinin üzerinde dördüncü işlem gününü de tamamladı. Bu olumlu. Bunun yanında önemli bir indikatör olarak gördüğümüz MACD’nin tetik çizgisini yukarı kırma potansiyelinin olması da kısa vade açısından olumlu olabilir. Bu bağlamda endekste henüz tam olarak teyit edilmemesine karşın görüntünün kısmen olumluya dönme olasılığından bahsedebiliriz. Bu senaryomuzun gerçekleşmesi durumumda 62 bin 500 seviyesi ilk direnç noktası olmak üzere 63 bin 165 ve 63 bin 672 seviyeleri kısa vade için hedeflenebilir. Aksi durumda yani endeksin 61 bin 123 seviyesindeki destek noktasının üzerinde tutunamaması durumunda ise 60 bin 375 seviyesinin görülme riski ortaya çıkacak.

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: www.twitter.com/MCobanAnaliz
Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları