Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satış baskısı azaldı... Kar satışlarına dikkat!

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlayalım: “Borsa bugün oldukça kritik bir seviyede kapanış yaptı. Bundan sonraki işlem gününde düşüş trend çizgisi üzerinde kalıp kalamayacağı takip edilmeli. Kalması ve bu nokta üzerinde destek oluşturması endeks üzerindeki teknik anlamda satış baskısını azaltabilir. Bunun için ise borsanın 64 bin 800’lü seviyelerin üzerinde kalması şart. Bu gerçekleşirse 65 bin 65 seviyesi ilk hedef noktası olmak üzere 65 bin 928 puana kadar yükseliş beklenebilir...”

Endeks dikkat ederseniz bugün hedef noktası olarak gösterdiğimiz 65 bin 928 seviyesinin hemen altında kadar (65 bin 868) yükseldi. Grafikten de dikkat edilecek olunursa endeksin düşüş trend çizgisinin üzerinde ikinci kapanış yaptığı görülebilir. Bu teknik açıdan olumlu. Endeksin 2-3 işlem gününde de trend direncinin üzerinde kalması bir süredir devam edene satış baskısını azaltacak öneme sahip.

Sonuç olarak; sert satış baskısının azaldığını söyleyebiliriz. Ancak sadece 3 işlem gününde endekste 3 bin 500 puan civarında yükseliş olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Bunun yanında 66 bin 393 direnci önemli bir seviye. Endeksin bu direnç noktasında zorlanması ve bu seviyeleri test etmesi durumunda 3 bin 500 puanlık yükselişin kar satışlarının bir miktar gelmesi beklenebilir. Bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. O da endeks yükselirken 63 bin 445 – 63 bin 667 ve 64 bin 903 – 65 bin 160 aralıklarında boşluk (gap) oluşturdu. Olası kar satışlarında öncelikle bu seviyelerin dolması beklenebilir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / Yayın Yönetmeni
bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları