Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Satıcıların dirençlerdeki gücü endeksi olumsuz etkiliyor

Seans içinde 7 bin 677`deki direncinin üstüne çıkan ancak burada tutunamayan endekste satıcıların kararlılığı alıcıların gücünü zayıflatıyor

Bigpara Haber
Geçen hafta yaşanan rally`nin ardından bu hafta başında ortaya çıkan hacimsiz tepki çıkışı ile endeks salı günü de 79 puanlık artışla 7 bin 594 puandan kapandı. Seans içinde 7 bin 757`ye çıkan ve dünkü yazımızda ilk ve en önemli direnç noktası olarak gösterdiğimiz 7 bin 677`deki uzun vadeli düşüş trendini test eden endeks bu noktadan gelen satışları karşılayamayınca günü 79 puanlık artışla 7 bin 594 puandan kapattı.

Aroon up indikatörü bugünkü kapanış ile satış baskısının yeniden artmaya başladığını gösterirken Aroon down endeksindeki iyileşme belirtisi, alıcıların yavaş yavaş alım yapmaya başladığını gösteriyor. Endeksin 6 bin 882 puanı görmesi ile beraber aşırı satış bölgesine giren osilatörlerin buradan başlattıkları çıkış trendinin güç kaybetmeye başlaması da satıcıların uzun vadeli düşüş trendi seviyelerinde alıcılardan daha güçlü olduğunu gösteriyor.

Endeksin çarşamba günü için ilk direnç noktası 7 bin 663 seviyesindeki uzun vadeli düşüş trendi çizgisi. Bu seviye geçilmediği sürece endeksin üzerindeki satış baskısının etkisini koruyacağı unutulmamalı. Son kapanışını 5 günlük hareketli ortalama ile aynı seviyeden yapan endeksin çarşamba günü için ilk destek noktasını 7 bin 168`deki orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisi oluşturuyor. Direnç noktalarına yaklaştıkça satış baskısını hissedecek endeksin destek noktasını test ihtimali yüksek. Endeksin bu 7 bin 168`in üstünde 7 bin 400 seviyesinde de ara desteği bulunuyor.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları