Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Risk devam ediyor

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Bugün yaşanan satış baskısının en azından 54 bin 381 – 54 bin 956 bandındaki boşluk (gap) dolana kadar devam etmesi beklenebilir. Kısa vadeli indikatörler hala olumlu sinyal üretmedi. Bununla birlikte yön hala aşağı gözüküyor ve 54 bin 381 – 54 bin 956 bandındaki boşluk düşüş yönündeki seyri destekleyen en temel etken. Bu sebeple özellikle yeni pozisyon açmak için endekste yukarıda bahsettiğimiz boşluğun dolmasını ve yönün yukarı dönmesini beklemek yerinde olacaktır”

Endeks tahminlerimiz doğrultusunda bugün 54 bin 507 puana kadar gerileyerek düşüşün bugünkü hedef noktası olarak gösterdiğimiz 54 bin 381 puanın hemen üzerinde tutunmayı başardı. 54 bin 381 olarak verdiğimiz bu nokta hatırlarsanız endekste sert yükselişte yaşanan boşluğun (gap) alt sınırı… Sık sık bu boşluğun kısa vadede dolması gerektiğinin altını çizmiştik.  Bu seviye hemen hemen doldu. Şimdi bugün bu noktadan gelen alımların devam edip etmeyeceği takip edilecek. Ancak teknik olarak hala kısa vadeli indikatörlerin olumlu bir sinyal ürettiğini söylemek zor. Bunun yanında borsanın bugün artıya geçtiği zamanki isteksizliği yukarıya yönelik hareketlerde tedirginliğin devam ettiğini gösteriyor. Buna gap bölgesinin alt sınırı olan 54 bin 381 seviyesinin destek noktası olmaması da olumsuz bir dip not.

Sonuç olarak; gap’in hemen hemen dolmasına karşın yukarı yöndeki isteksizlik ve indikatörlerin hala olumlu sinyal üretmemesi borsada aşağı yönlü riskin devam ettiğine işaret. Bu sebeple 54 bin 381 puan seviyesinin altına endeksin gerileme riski hala mevcut. Şu aşamada bu noktanın altında 53 bin 891 seviyesi ara destek noktası olmak üzere 53 bin 562 – 53 bin 217 seviyeleri destek noktaları olarak bulunuyor. Olası yukarı hareketlerde de 56 bin 274 ve düşüş trendinin direnç noktası olan 56 bin 770 seviyesi endeksin önündeki direnç noktaları.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları