Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Psikolojik destek seviyesi kırıldı

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlayalım: “50 bin seviyesindeki destek noktasına bu denli yaklaşılması teknik açıdan tedirginliği artırıyor. Zira 50 bin seviyesi hem teknik anlamda hem de psikolojik anlamda önemli bir destek. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altında kapanış yapılması hatta bu noktanın altına sarkılması ilk aşamada 49 bin 200 seviyesi ara destek noktası olmak üzere 48 bin 500’e kadar bir geri çekilme riskini ciddi anlamda artıracak. Bu seviyenin altında ise 47 bin 800 – 48 bin seviyeleri endeks açısından önemli destek noktaları olacak”

Dikkat edilirse borsa bugün 48 bin 500 seviyesinin hemen altına kadar geriledi. Bu noktadan gelen tepki alımı endeksi tekrar 49 bin 300’lere kadar taşıdı. Ancak dikkat ederseniz verilen bu tepki alımı son derece cılız oldu. Bunu şu şekilde yorumlayabiliriz: Endeks hala dip seviyesi arayışında. Önemli bir destek noktası olarak dikkat çektiğimiz 48 bin 200 – 48 bin 500 seviyelerinin aşağı yönlü kırılma riski yüksek. Peki bu seviyeler kırılırsa!!! Şu an için bu noktanın altında 47 bin 800 seviyesi önemli destek noktası. Ancak asıl destek seviyesi 47 bin 200’lü seviyelerde bulunuyor. Olası geri çekilmelerde bu noktalara özellikle dikkat edilmeli.

Borsanın biraz olsun rahatlaması için ise gelebilecek tepki alımlarının borsayı 51 bin 500 hatta 52 bin seviyesinin üzerine hacimli bir şekilde atması şart. Bunun dışındaki her yükseliş satış fırsatı olarak kullanılabilir.

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları