Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Pozisyon taşıma riski sürüyor

İMKB dalgalanmayı sürdürüyor. Endeks birinci seansta 507 puanlık bir band içerisinde dalganarak seansı 149 puanlık artışla 8 038 seviyesinde tamamladı

Bigpara Haber



İMKB dalgalanmaya devam ediyor. Endeks birinci seansta 507 puanlık bir band içerisinde dalganarak birinci seansı 149 puanlık artışla 8 038 seviyesinde tamamladı. Dün 6 800 seviyesinde bulunan destek noktası üzerinde işlem hacminin desteği ile tepki hareketi gerçekleştiren İMKB Bileşik Endeksi, bu hareketini birinci seansta dalganma eğilimi ile sürdürüyor. İşlem hacminin düne göre azalma eğiliminde gerçekleşmesi dikkat çekerken, kısa vadeli göstergeler ise alım sinyalleri veriyor.

9 100 seviyesinde yatay direnç noktası bulunan piyasada, 6 800 destek noktası üzerinde yaşanan yukarı hareketin bu direnç noktasını test etmesi muhtemel. Bu direnç noktalarına doğru yaşanması beklenen yukarı hareket kısa vadeli al-sat hareketleri ile değerlendirilmeli.

1994 ve 1998 yıllarına baktığımızda, İMKB`de oluşan sert dalgalı hareketlenmeler bu gibi kriz ortamlarında olağan unsurlar olduğu görülüyor. Bu nedenle piyasada taşıma amaçlı pozisyonlar için henüz erken olduğu düşünülüyor. Piyasada yaşanan bu dalgalı hareketlenmede daha üst noktalarda alım fırsatı oluşacaktır. Ancak bu noktada önemli olan yatırım yapılacak olan piyasada, riskin minimuma indirilmesidir. Düşüş trendi altında hareket eden ve geri çekilme riskini sürdüren bir piyasada taşıma amaçlı pozisyon almak risk unsurunu içermeye devam ediyor.(tradecnet.com)(Saat:13.00)

Yazarın Diğer Yazıları