Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Pozisyon mu alınıyor?

Bigpara Haber

Gün içerisinde oldukça kararsız bir seyir izleyen İMKB günü sadece 5 puanlık kapanışla 43 bin 661 puan seviyesinden tamamladı. Hisse senetlerinin ortalama yüzde 0,01 oranında değer kaybettiği gün sonunda toplam 1,3 milyar YTL civarında işlem hacmi gerçekleşti.

Teknik açıdan endekste dünkü kapanışa göre çok fazla bir değişiklik yok. Yine 43 bin 500- 43 bin 600 seviyesi üzerinde kapanış olumlu. Son iki işlem günün bu seviye üzerinde tamamlanması endeksin bu seviyeyi destek noktası yapma isteğini gösteriyor. Ancak yine de dikkat!!! Zira güniçinde de olsa bu seviyenin altına sarkmalar hala 43 bin 500 – 43 bin 600 seviyesinin rüştünü ispat etmediğini gösteriyor. Ne zamanki bu seviye üzerinde “hacimli” kapanışlar olur, o zaman bu seviyenin destek olarak çalışacağını net bir şekilde söyleyebiliriz. Yine de 43 bin 500 – 43 bin 600 seviyesi üzerindeki kapanışların endeksin 44 bin seviyesinin üzerine 44 bin 500 – 45 bin bandına doğru hareket etme olasılığını artırdığı unutulmamalı. Olası geri çekilmelerde 43 bin 500’ün altında yapılacak kapanışlarda da satış baskısının artarak 43 bin 180 seviyesi ara destek noktası olmak üzere 42 bin 800 – 42 bin 500 seviyelerine kadar geri çekilme riski de bulunuyor.

Bu arada size dolaşan söylemleri aktaralım. Piyasada “Şu an için Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday `olmayacağına` oynanıyor?”  söylentisi hakim. Başbakan Erdoğan’ın kararını açıklamasına yaklaşık 2 haftalık bir süre kaldı. Özellikle bir önceki gün yurtdışındaki olumsuz haberlere karşın beklentilerin tam aksine İMKB’deki yukarı hareketin yaşanması ve bugün de borsanın oldukça dar bir aralıkta hareket etmesi ‘acaba bazı yatırımcıların Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday `olmayacağına mı oynuyor?” söylentisini bir nevi doğrular nitelikte gibi. Yine de temkinli olmakta fayda var.


Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları